Forvaltning afviser hundelufterområde på Fælleden

Foto: Ilona Frey / Unsplash.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

I strid med fredningen og forbudt. Sådan lyder svaret fra Teknik- og Miljøforvaltningen i et notat, efter at Amager Vest Lokaludvalg på baggrund af lokale hundelufteres ønske har bakket op om mulighederne for et indhegnet område på Fælleden, hvor hunde kan løbe frit.

Forvaltningen henviser til, at der i fredning fra 1994 er generelle bestemmer om ”hunde skal føres i snor”, hvorfor der heller ikke kan blive tale om, at et areal kan indhegnes, og at hundene dér kan løbe frit.

Den juridiske vurdering deler man nu imidlertid ikke helt hos alle medlemmer af Amager Vest Lokaludvalg, som gerne vil arbejde videre med mulighederne for, at hundeejerne og deres hunde, kan få et lille areal stillet til rådighed.

I dag kan man ved selvsyn konstatere, at enkelte hundeejere – trods forbuddet – alligevel lader hundene løbe frit. Det udgør en risiko for dyrelivet på Fælleden. Med et indhegnet område netop til hundeluftning vil der være mulighed for, at hundene lovligt kunne løbe frit på et begrænset område.

Jesch

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*