Geppetto sætter gang i Engholmene

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Hvad gør man, når man har bygget et helt nyt byområde og gerne vil skabe masser af liv? Man gør som ejendomsudviklingsselskabet NPV på Engholmene: Man opretter et datterselskab, der skal udvikle og åbne en hel række restauranter for at sparke gang i det hele.

 

Af Mikkel Bækgaard

 

Skal masser af liv og gang i gaden opstå af sig selv ude på Engholmene? Eller kan man give det hele en hjælpende hånd oppefra?

Spørger man ejendomsudviklingsselskabet NPV, så er svaret, at man med held kan hjælpe tingene i gang. Her har man derfor oprettet datterselskabet Geppetto Group, der har til opgave at udtænke koncepter, der kan sætte gang i det nybyggede byområde på Engholmene.

“Det er altid svært med nybyggede områder, for hvem skal være de første, der rykker derud og åbner fx en café, en butik eller en restaurant? Man oplever ofte, at det kan være svært at få lejet de første tomme erhvervslokaler ud. Man vil jo gerne have skabt noget liv, så det ikke ender som et lidt dødt område. Hvordan kan man sørge for, at det ikke går, som det er gået i visse andre kvarterer, hvor der virkelig gik lang tid, før der begyndte at opstå noget liv og noget aktivitet?” spørger Henrik Fallentin, der er direktør for Geppetto Group.

 

Hvordan skal området opleves?

Tankegangen bag Geppetto Group er at oprette et firma, der tager de tomme lejemål, udtænker koncepter og sætter dem i drift, således at der opstår liv i området, som igen kan trække flere koncepter til.

“Man kan sige, at vi er pionererne ude på Engholmen, der sørger for at åbne forskellige steder – fx caféer og restauranter – som harsikret et særligt look og feel i området. Vi vil jo gerne være med til at sikre, at det ikke først er om ti år, at det bliver fedt at bo her”, siger Henrik Fallentin.

Således er Gepetto Group med Henrik Fallentin i spidsen gået i gang med at udvikle en række restaurant– og cafékoncepter, der skal sparke gang i bylivet på Engholmene.

“Vi startede tilbage i februar måned, hvor vi lagde en slags masterplan for området. Hvordan ser vi gerne, at der bliver nede ved havnen, hvor der kommer til at ligge en stribe caféer og restauranter. Vi spurgte os selv: Hvordan vil vi gerne have, at området skal opleves? Hvordan ser vi, at livet skal leves her? Og på baggrund heraf begyndte vi at udvikle en række koncepter”, siger han.

 

Flere steder på vej

Som vi skrev om i forrige udgave af Havnefronten, er det første sted søsat af Geppetto Group allerede åbnet, nemlig kaffebaren ”Nachbar”. Men snart følger flere steder, forklarer Henrik Fallentin:

“Det næste sted, der åbner, er ”Anløbet” her midt i juli. Det ligger på Engholm i en gammel pumpestation, der er pillet ned og genopført. Her åbner vi et lille udsalgssted med kaffe og drikkevarer og måske en is. Lokalet er dog meget lille, så det er virkelig begrænset, hvad der er plads til. Men huset er en attraktion i sig selv, og vi håber, at mange vil komme forbi”.

Herefter er det planen at to steder skal følge hurtigt efter – forhåbentlig hen mod slutningen af august.

“Vi er i gang med to lidt større ting. Det ene er en vin bar, der også ligger ved Anløbet, sådan helt ude ved havnekanten. Det bliver sådan en moderne vin bar, hvor der er plads til at drikke et glas vin og lidt enkelt at spise. Det er sådan tapasinspireret fingermad sted for god vin og snacks. Det andet sted er en italiensk restaurant i nabolejemålet. Den kalder vi ”Pacifisti” med henvisning til, at alle gaderne herude er opkaldt efter modtagere af Nobels Fredspris. Det bliver et godt autentisk, italiensk køkken. Her arbejder vi lige nu på at finde det helt rigtige italienske køkkenhold”, forklarer Henrik Fallentin.

 

Skal også være værd at køre efter

På sigt er der endda planer om endnu flere steder, forklarer direktøren. Det drejer sig blandt andet om en libanesisk-mellemøstlig restaurant samt et dansk-nordisk spisehus, måske med en øl bar i kælderen. Disse steder er dog endnu tidligt i udviklingsfasen.

Men alt i alt regner Henrik Fallentin med, at de nye steder kommer til at lokke masser af folk til – såvel andre restauratører og forretningsdrivende som gæster, der gerne vil opleve stederne.

“Vi håber på, at vi får skabt noget, som folk gerne vil komme ud og opleve – også fra de andre kvarterer i byen. Vi bruger meget krudt på navne, storytelling og arkitektur, så vi giver den masser af krudt, så alting er lækkert og gennemarbejdet. Vi vil gerne lave noget, der er værd at køre efter”, slår Henrik Fallentin Fast.

 

Geppetto Group

Geppetto Group er et datterselskab til NPV, som har til opgave at udvikle og drive forretnings- og retailkoncepter inden for restaurant- og underholdningsbranchen – i første omgang primært på Engholmene. Målet er at skabe et værdifuldt bidrag til områdernes karakter. www.geppetto.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*