Goboat på Bryggen åbner og inviterer 10.000 udsatte familier på gratis sejltur

Goboat på Brygger er klar til ny sæson. Foto: Ghita Katz Olsen / Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

 

Lempelserne af corona-restriktionerne gør, at Goboat på Bryggen nu kan åbne for den 8. sæson i Københavns Havn. Det skal bl.a. blot sikres, at der maksimal er fem personer ombord. Goboat markerer åbningen med et socialt initiativ. De inviterer over 10.000 udsatte familier på gratis sejltur via hjælpeorganisationerne Kidsaid, Ungdommens Røde Kors, Mødrehjælpen og Dansk Folkehjælp.

“Vi har i løbet af vinteren arbejdet hårdt på at kunne efterleve alverdens restriktioner. Nu hvor vi kender reglerne, er vi derfor klar til at åbne ud fra de nyeste restriktioner. Vi trænger nok alle til at komme ud i det fri og opleve noget i de lunere temperaturer, der nærmer sig. Fordi Goboat er en udendørs oplevelse, er smittefaren lav. Dertil sidder gæsterne i hver deres båd spredt over hele havnen”, siger direktør i Goboat, Anders Ekelund Mørck.

Han er glad for, at restriktionerne nu lempes og at de som udendørsvirksomhed, kan få lov at sejle ud med maksimalt fem personer per båd. Man skal følge instrukserne ved check ind og ud. Det sikrer, at de små grupper af gæster holder behørig afstand.

Netop for at holde afstand, så anbefaler man hos Goboat, at folk booker online i stedet for bare at møde op. Og bådene er selvfølgelig afsprittede før brug ligesom gæsterne opfordres til at spritte hænder inden udsejling.

 

Goboat inviterer udsatte børn

Tilbage i december måned ville Goboat og Kidsaid gerne have startet med at give trængende familier en gratis sejltur, men det satte de daværende restriktioner desværre en stopper for. Derfor er der ingen tvivl om, at de første der nu skal have mulighed for at sejle ved genåbningen, er de mange udsatte familier. Det er hjælpeorganisationerne selv der bestemmer, hvem der skal have muligheden. Og hjælpen er velkommen.

“Hverdagen har siden pandemiens indtog i Danmark ændret sig for samtlige danskere, men for udsatte og fattige familier har den nye hverdag været særlig hård. Dansk Folkehjælp glæder sig over samarbejdet med Goboat, der giver udsatte børnefamilier et afbræk fra hverdagen og en oplevelse, som de ellers ikke ville have økonomisk mulighed for”, siger Klaus Nørlem, der er Generalsekretær hos Dansk Folkehjælp, der er en af de organisationer, der får glæde af tilbuddet.

Tilsvarende toner lyder fra Henrik Lundorff, sekretariatschef i Kidsaid. Han er heller ikke i tvivl om, at den gratis oplevelse til de mange sårbare børn og unge er ekstra værdsat.

“Vi oplever, at der mere end nogensinde før er brug for oplevelser, som skaber glæde og gode minder. De sårbare børn og unge har brug for positive oplevelser, i en tid hvor deres normale hverdag er sat på pause. Vi er så glade for, at Goboat tilbyder Kidsaid og vores familier en sejltur på vandet, når det passer dem. Sammen giver vi dem et tiltrængt pusterum og en dejlig oplevelse”, siger Klaus Nørlem.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*