Haps en coronavenlig bid af Sydhavnen

Anne Køster. Foto: Mikkel Bækgaard / Havnefronten
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Hvad gør man som inkarneret mad- og vinøre, når ens lokale restauranter er lukket ned? Hvor får man i disse coronatider sit lokale mad- og vinfix, når man bor på Teglholmen? Havnefronten tog med madkommunikatør og levekvinde Anne Køster på en coronavenlig rundtur i hendes gastronomiske lokalområde.

 

Tekst og foto:
Mikkel Bækgaard

 

Anne Køster elsker mad og vin. Faktisk elsker den 41-årige levekvinde det så meget, at hun har dedikeret sit liv til gastronomien, hvor hun som selvstændig kommunikationsrådgiver i sin virksomhed Haps Kommunikation hjælper diverse restauranter, fødevarevirksomheder og vinfirmaer med at komme ud over rampen.

Men også når hun ikke er på arbejde, fylder maden og drikkevarerne meget for Anne Køster, der bor med sin mand og tre sammenbragte børn i en lejlighed øverst oppe på Teglholmen. Normalt spiser hun gerne ude flere gange om ugen – også med børnene – hvor lokale stamsteder som Restaurant Vandvid, Supermarco og Riccos trækker med velsmag og masser af hygge.

“Normalt er et sted som Supermarco vores faste fredagssted. Her kan børnene hygge sig med en is, mens vi voksne nyder god vin og måske nogle af deres pastaretter”, siger Anne Køster, da Havnefronten mødes med hende til en snefyldt gåtur rundt i en coronalukket Sydhavn.

For hvad gør hun så som madelsker i en tid, hvor det meste er lukket, og hun derfor må nøjes med take-away og spiseoplevelser hjemme i privaten? Hvordan får hun sit lokale mad- og vinfix, når coronaen stadig forhindrer, at man hænger ud og hygger sig, som man plejer?

 

Landhandel hos Vandvid

“Supermarco bruger vi trods nedlukningen stadig rigtigt meget. Vi kan ikke sidde derhenne, men de har åbent, så man kan købe alle deres lækre råvarer. De har sådan nogle gode, færdiglavede kits med pastaretter og lasagne. Og generelt har de virkelig oppet sig på take-away de senere år, blandt andet med en superlækker ragu bolognese”, siger den altid sultne madkommunikatør.

Ellers anbefaler hun også et andet af sine stamsteder, nemlig Restaurant Vandvid, som Havnefronten også tog en snak med for et par uger siden. Her elsker hun normalt at hænge ud og nyde den hyggelige lokale stemning, men det giver coronasituationen jo desværre ikke mulighed for lige nu. Heldigvis har Vandvid åbnet en lille landhandel, som Anne Køster nyder at købe ind hos.

“Her sælger de blandt andet grøntsager, kaffe, bagværk, og flere af de dejlige vine, som jeg ellers savner fra vinbaren Ved Stranden 10’s sortiment (hvor de daglige ledere Maurice og Lulu arbejdede før, red.). Så det er et sted, vi bruger meget – også her under lockdown”, siger hun.

 

Cykel med bagerbrød

De lokale bagere i området er Anne Køster ikke videre begejstret for, men heldigvis leverer Møllers Hjemmebag hver søndag nybagt morgenbrød, som man kan samle op ved Engholmene.

“Møllers Hjemmebag er sådan en ladcykel med bagerbrød. Og man kan forudbestille fx fastelavnsboller og andet sæsonaktuelt bagværk”, siger Anne Køster.

En anden service, der sikrer råvarer af høj kvalitet til hjemmekøkkenet, er naturskånsomme fiskekasser fra Fiskerikajen. Dem kan man bestille og så hente ovre ved Corsa Pizza på Islands Brygge hver fredag.

“Det er altså et godt lille life-hack at bestille deres Fisk til Folket – og så kan man få sig en god gå- eller cykeltur over broen for at hente det”, griner hun.

 

Ny naturvinsbutik

God vin er også vigtig i en ellers kedelig coronanedlukning, mener Anne Køster. Og heldigvis kan hun anbefale flere gode steder at få sit vinfix. For selvom man ikke kan sætte sig ned og nyde et glas vin på stedet, kan man købe gode flasker med hjem flere steder i lokalområdet.

Udover førnævnte Vandvid anbefaler Anne Køster også Roots Vinbutik på Teglholmen.

“Det er en ny naturvinsbutik, som den spansk-mexicanske sommelier Felix Chamorro står bag. Han er virkelig dygtig til at finde små, spændende naturvinsproducenter, der laver flotte, rene vine. Egentlig troede jeg bare, at der var tale om en pop-up-butik, der havde åbent hver weekend de næste par måneder. Men det har heldigvis vist sig, at fra første april bliver det en helt ægte, fast butik”.

 

Vin-Lars’ vinbar med fremragende charcuterie

Er man samtidig sulten, anbefaler Anne Køster også den nye vinbar i den gamle del af Sydhavnen med det forståelige navn Sydhavnens Vinbar. Her serverer Lars Nielsen – også kendt som Vin-Lars – lækkert charcuterie som take-away. Således kan man her købe både lækre flasker og vidunderligt velsmagende lækkerier lavet af kvæg fra Baskerlandet med hjem.

“Chacuteriet fra Origreen er virkelig fremragende. Og Vin-Lars er noget af en legende i den danske vinverden. Så her vil jeg virkelig anbefale, at man tager hen – også for at støtte den nye vinbar, der ellers åbnede opi midten af december, kun få dage før det hele blev lukket ned. Så det var jo ikke verdens bedste timing”, siger Anne Køster, der, da vi kigger indenfor i vinbarens vinudsalg, benytter lejligheden til at købe lidt champagne med hjem.

“Jeg har lovet mig selv, at jeg altid lige skal have en flaske champagne med hjem. Det skal man aldrig gå ned på”, siger hun med et skævt smil.

 

Hvem er Anne Køster så?

41-årig, selvstændig kommunikationsrådgiver, der hjælper restauranter og andre aktører i mad- og vinbranchen. Skriver også om mad og vin i onlinemagasinet Prêt à Partir. Anne Køster bor til daglig i Sydhavnen, hvor hun nyder godt af lokalområdets mange gastronomiske og vinøse tilbud. Ingen af de anbefalede steder i artiklen er blandt Anne Køsters egne kunder.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*