Kulturborgmester til regeringen: Kultur, idræt og børn skal frem i genåbningskøen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Børn og kulturliv lider under nedlukningen. Idrætten og kulturinstitutioner skal have lov at genåbne, mener Københavns kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Københavns kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde kommer med en kraftig opfordring til regeringen, når den om kort tid forventes at fremlægge sin genåbningsplan.

”Børn og unge har brug for komme tilbage på fodboldbanerne – de savner fællesskabet med kammeraterne og at få pulsen op. Jeg frygter for nedlukningens konsekvenser, især for børn og unges mentale sundhed. Nogle kæmper med ensomhed, og de har et udpræget behov for at være en del af fællesskaber i en afgørende periode af deres liv, hvor identiteten udvikles. Og så er der også den fysiske tilstand, der risikerer at blive forværret,” siger hun.

 

Museer bør genåbne

Franciska Rosenkilde efterlyser desuden, at kulturinstitutioner som museer og biblioteker får lov at genåbne.

”Med sprit, god afstand og ensretning, og et loft på antallet af forsamlede, burde det være forholdsvis lige til at genåbne nogle kulturinstitutioner, som for eksempel museerne. Regeringen er nødt til at tænke kreativt og se løsninger frem for begrænsninger, for mange af os danskere hungrer efter det, som binder os sammen – nemlig kulturen,” siger hun.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*