Intimkoncert med færøsk stjerneskud på Christianshavn

Singer-songwriter Greta Svabo Bech giver koncert på Christianshavn. Foto: Nordatlantens Brygge.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Pedersen

 

Måske har du allerede hørt om Færøernes nyeste stjerneskud, singer-songwriter Greta Svabo Bech Nu kan du i hvert fald opleve hende til en lille særlig intimkoncert under Nordatlantiske Filmdage 2021.

Inspireret af de færøske hoymatbit-koncerter, hvor musikere inviterer publikum til små koncerter hjemme i deres egne stuer, afholder Nordatlantens Brygge en intimkoncert på sin filmfestival, Nordatlantiske Filmdage.

Den Grammy-nominerede singer-songwriter har arbejdet sammen med bl.a. Cher, deadmau5 og Ludovico Einaudi, og hun har aldrig været bange for at udforske diversiteten i sit originale lydbillede. Hun har ikke bare hentet inspiration, men også siden barndommen boet i flere lande i Asien og Europa og taget en musikuddannelse ved universitetet i London.

 

Inspiration

Sidste år vendte hun imidlertid hjem til Færøerne og fik etableret et hjem med studie i Miðvágur, hvor hun skriver sange og er i tæt kontakt med den natur, hun elsker. Her fik hun også besøg af Kronprins Frederik, der talte med hende og oplevede hende spille i DR-dokumentaren Kongehuset på Færøerne, som vi viser dagen efter hendes koncert.

I marts udgav Greta den forførende single Breathe, der blev ledsaget af en live-video, som hun indspillede hjemme i sit soveværelse med udsigt til den ofte drømmeagtige færøske natur.

Og alt imens Breathe er blandt hendes mest intime sange til dato, er hun i stand til at skabe en atmosfære af intimitet i enhver sang, når hun bruger den til at afdække styrken i det sårbare, skønheden i det ufuldkomne og magien i det hverdagslige.

Det kan i de unikke pakhusrammer på Nordatlantens Brygge i Strandgade, hvor den færøske sangerinde gæster filmfestivalen Nordatlantiske Filmdage og udfolder sine magiske sange ved en intimkoncert fredag den 8. oktober kl. 20.30 (billetinfo på nordatlantens.dk/filmdage).

Se i øvrigt omtalen af Nordatlantiske Filmdage på side 18.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*