Klassiske sommerkoncerter på Nordatlantens Brygge

Poseidonkvartetten optræder på Nordatlantens Brygge. Foto: Nordatlanten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

 

Der er blandt andet klassisk musik på programmet hos Nordatlantens Brygge. Hele to af slagsen. Det er begge eftermiddagskoncerter, og det åbner måske muligheden for, at man inden koncerterne kan starte med et glas rosé hos restaurant Nærvær eller Krøyers Cafe i den lille havn foran det gamle pakhus på Den Grønlandske Handels Plads. Begge koncerter afsluttes i øvrigt med, at der bydes på et glas rosé. Er man til en middag bagefter, så finder man lige i nærheden – ud over de nævnte – bl.a. Popl, LaLaLa, Broens Gadekøkken med flere.

 

Poesidonkvartetten

Poseidonkvartetten optræder med et repertoire af Haydn og Schubert. Hos arrangørerne har man svært ved at forestille sig et bedre bagtæppe, for som de skriver: ”det kan næsten ikke passe bedre end med havguden i pakhuset, hvor alting emmer af hav og havnefortællinger”.

Kvartetten udgøres af Jon Gjesme og Christine Enevold på violin, Ettore Causa på viola (bratsch) og Joel Laakso på cello.

De har taget navnet Poseidonkvartetten efter den græske havgud, og for de fire musikere symboliserer navnet deres fælles stræben efter at få stemninger og kontraster frem i musikken: Fra det blikstille og blide over det harmonisk bølgende og til det temperamentsfulde, oprørte.
Koncertprogrammet består af Haydn Strygekvartet i D-dur, op 76 no. 5 (Largo) efterfulgt af Schubert: Strygekvartet no. 14 i d-mol D810 (Døden og pigen). Efter koncerten, som varer ca. en time, serveres der et glas kølig rosévin, som forhåbentligt kan nydes ude i den lune sommeraften.

 

Eskær Trioen

Eskær Trioen, som er et af de førende og mest populære ensembler på den danske kammermusikscene, skal spille Beethoven og Mendelsohn. Trioen er kendt for deres medrivende og engagerede samspil og har givet utallige koncerter herhjemme og i udlandet. Eskær Trioen udgøres af Julie Eskær, violin, Emilie Eskær, cello og Charlotte Thaning, klaver.
Denne eftermiddag vil de spille Beethovens Klavertrio op. 1 nr. 2, et skønt ungdomsværk inspireret af Mozart og Haydn. Derefter følger Mendelsohns trio i D mol, der – ifølge arrangørerne – er ”en af de smukkeste romantiske klavertrioer med medrivende melodier i strygerne og strømmende virtuose løb i klaveret, hvilket gør den til en af de mest elskede stykker for klavertrio”. Koncerten varer en time og afsluttes også med et glas rosévin, som nydes ude eller inde, alt efter hvad det danske sommervejr vil.

 

Boks:

Praktisk information

Koncerterne begynder kl. 17.00 og varer 60 minutter. Tirsdag den 29. juni er det Poseidonkvartetten og 1. juli er det Eskær Trioen. Billetterne koster 130 kr. og inkluderer et glas vin. Koncerterne afholdes naturligvis efter gældende retningslinjer i forhold til Covid-19. Se yderligere information og om billetsalg på Nordatlantens.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*