Københavns Museum er nomineret til prisen som årets museum i Europa

Det nye Københavns Museum, der åbnede dørene for første gang i februar 2020, har tiltrukket sig international opmærksomhed.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Københavns Museum er blandt de nominerede til prisen ’European Museum of The Year’, der hvert år uddeles af European Museum Forum.

Museet er nemlig blandt de nominerede til prisen som ’European Museum of The Year’, der siden 1977 er blevet uddelt af European Museum Forum. Prisen går hvert år til et museum, der har haft særlig fokus på innovation og kvalitet for de besøgende.

Københavns Museum er det eneste danske museum, der er nomineret til prisen. Blandt de øvrige nominerede finder man blandt andet Futurium i Berlin, Cosmocaixa i Barcelona og Museum of Design i Zürich. Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) er begejstret over, at Københavns Museum anerkendes for sin måde at formidle byens historie på:

”Københavns Museum har fra dag ét været et sted, der på nye og innovative måder har formået at formidle Københavns unikke historie til børn såvel som voksne, lokale såvel som internationale besøgende. Nomineringen til prisen som årets museum i Europa er en blåstempling af det store arbejde, der er blevet lagt på museet. Det er fuldt fortjent og jeg krydser for, at Københavns Museum får prisen med hjem,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde.

Marius Hansteen, der er direktør for Historie & Kunst i Københavns Kommune, er stolt over nomineringen:

”At blive nomineret til en European Museum Award er inden for museumsverdenen det tætteste, man kommer på at blive nomineret til en Oscar – og det er vi selvsagt uhyre stolte af. Bagved ligger en kæmpe indsats fra museets medarbejdere og en lang række specialister og det er en stor ære, at der også i udlandet er blevet lagt mærke til det nye Københavns Museum,” siger Marius Hansteen.

I 2020 gik prisen til Rijksmuseeum Boorhave i Holland, mens den tidligere er gået til bl.a. The Design Museum i London og Guggenheim i Bilbao. To gange før er prisen gået til danske museer, hhv. Brandts Klædefabrik i Odense i 1988 og Nationalmuseet i 1994.

På grund af COVID-19 er det endnu ikke fastlagt, hvornår prisen uddeles i 2021.

 

Fakta om Københavns Museum:

7. februar 2020 åbnede det nye Københavns Museum i det tidligere Overformynderi fra 1894 på Stormgade 18.

Bygningen er sat i stand, så den i dag fremstår meget tæt på det oprindelige udtryk. Den nye udstilling er som en vandring gennem byen og historien fra de første spor af mennesker frem til i dag. Udstillingen er bygget op over 14 nedslag i byen: kendte pladser og markante bygninger med betydning for byens historie.

Et highlight er en stor, ny interaktive model af hovedstaden med panorama, mens en række interaktive installationer, lyde, stemmer og film bringer museumsgæsten tæt på historien.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*