Vil have Amager Fælled udpeget som Natura 2000 område

Hvid stiplet linje: Ydre grænser for forslag til ”Amager Fælled – Natura 2000- område
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Hvis det står til Amager Fælled Venner, så skal der ske en national udpegning af Amager Fælled som habitatområde og fuglebeskyttelsesområde (Natura 2000-område). Derfor har foreningens advokater nu skrevet til Miljøminister Lea Wermelin.

I henvendelsen til ministeren skriver Amager Fælled Venner, at henvendelsen kommer nu fordi Teknik og Miljøudvalget i mandags godkendte lokalplanen for Vejlands Kvarter (på Amager Fælled), der vil bygge på området.

Du kan læse hele brevet her:

 

Kære Lea Wermelin,

I mandags, den 11. januar 2021, tog Københavns Kommunes Teknik og Miljøudvalg endnu et skridt i retningen af at bebygge Amager Fælled. Her godkendte de lokalplanen for Vejlands Kvarter. Et kvarter der vil ødelægge et potentielt Natura 2000-område.

Amager Fælleds Venner har den 4. januar 2021 via vores repræsentant Louise Faber, fremsendt en anmodning om national udpegning af Amager Fælled som habitatområde og fuglebeskyttelsesområde. Se vedhæftet for reference.
De seneste dages begivenheder i kommunen viser med al tydelighed, nødvendigheden af at denne sag får en høj prioritet og bliver behandlet hurtigt med mindre, en anden aftale kan indgås mellem Miljøministeriet og Københavns Kommune, indtil denne sag er færdigbehandlet.
På forhånd tak
Med venlig hilsen

Steffen Rasmussen
Talsperson for Amager Fælleds Venner

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*