Kulturhavn og Havhøst på Kalvebod Bølge byder ”indenfor” i december

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

Der er masser af liv i Københavns Havn hele året. Og noget af det spændende foregår under vand. Så derfor inviterer Kulturhavn og Havhøst alle til at opleve havnen i vintermørket ved gratis fyraftensarrangementer på Kalvebod Bølge den 15. og 22. december.

Cykelkokken serverer en varm muslingeret, mens Havhøst giver et indblik i den tang- og muslingefarm, som de til daglig dyrker under Kalvebod Bølge – midt i København. Man kan også møde foreningen Bølgebaderne, som vil give en introduktion til vinterbadning i havnen.

“København er verdenskendt for den sprudlende sommerhavn, men vinteren gemmer også på skatte af store oplevelser i alle københavnernes blå byrum. Når vi kommer tæt på årstidernes skift, kan vi blive klogere på byens natur, og hvordan vi både kan nyde og passe på den. Hos Kulturhavn ønsker vi at sætte fokus på havnens foreninger, kulturliv og byrum gennem arrangementer og aktiviteter året rundt”, siger Esther Jexen Dall, der er projektleder i Kulturhavn.

Havhøst har siden 2013 dyrket tang og muslinger i Københavns Havn, og for bedre at give publikum syn for sagen vil der til arrangementerne være undervandsbelysning på Bølgemarken, så tang- og muslingeliner bliver synlige i mørket.

“Men netop denne sæson er særlig magisk for havbønder, for bag mørket er vandet roligt og krystalklart, og havhavernes afgrøder er på deres højeste. Muslingerne har spist sig store og fede gennem efteråret, og sukkertangen rammer højdepunktet af deres vækstsæson og vokser på livet løs. Det vil vi gerne dele med københavnerne, så vi tænder lys på begge sider af havoverfladen og deler ud af både gode historier og lækker havmad”, siger projektleder hos Havhøst, Bodil Sofie Espersen.

Arrangementerne er gratis og åbne for alle. Der er mere info på Kulturhavns hjemmeside.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*