Nu er grundstenen lagt til ny daginstitution på Bryggen

Overborgmester Lars Weiss, Børne- og ungeborgmester Jesper Christensen (S) og Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) ved grundstensnedlæggelsen - det er en "tidskapsel" Lars Weiss har i hånden.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

Behovet har været der længe – og der står allerede en midlertidig institution. Tirsdag i denne uge var der grundstensnedlæggelse på Artillerivej 69 H på Islands Brygge til det, der skal blive til ikke kun daginstitution, men også plejehjem og skolehaver, og så det forvaltningens pressefolk konsekvent kalder et ”værested for udsatte”. Det sidste dækker imidlertid blot over, at den opsatte skurvogn til byens tørstige sjæle overlever.

Som så meget andet i Københavns Kommune har projektet været længe undervejs. Alligevel er der politisk glæde på Københavns Rådhus.

Byggeriet begynder med opførelsen af Børnehuset Fælleden, hvor der bliver plads til 180 vuggestue- og børnehavebørn. Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (Soc.) ser frem til mere kapacitet i området.

“Islands Brygge er rigtig populært blandt børnefamilier, og den udvikling vil fortsætte. Vi lægger nu grundstenen til en ny daginstitution, som med både vuggestue og børnehave er med til at sikre pladser i lokalområdet til de yngste indbyggere”, siger Jesper Christensen.

 

Bryggens første plejehjem

Først senere bliver der taget hul på plejehjemmet. Det skal nemlig ligge, hvor den midlertidige daginstitution ligger i dag, og den bliver først fjernet, når daginstitutionen er færdig. Det bliver et plejehjem med 70 boliger.

”Plejehjemmet på Artillerivej får uden tvivl helt unikke omgivelser med sin placering lige op ad den naturskønne Amager Fælled. Oveni det får beboerne også mulighed for at dele deres hverdagsliv med daginstitutionen og skolehaven – til stor glæde og inspiration for både ældre, børn og unge”, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

Hvis alt går efter planen, er værestedet klar i sommeren 2021, skolehaven i februar 2022, daginstitutionen september 2022, plejehjemmet i 2025. Den grønne kile, som er den stribe grønt, der forbinder Kigkurren med Fælleden, bliver det sidste projekt og forventes at kunne ibrugtages i august 2025. Den ender pt. lidt i ingenting, for ved Ballonhangaren bliver en lukket låge pga. hestene på den anden side. Derfor arbejdes der med et stiforløb mod både Ballonparken og langs med hestenes areal.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*