Hummerkejserens nye Havne–mekka på Sankt Annæ Plads

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Restauratør Armando Di Raffaele er kendt for sine skaldyrsfade på Østerbro. Men nu har han også indtaget Havnefronten, hvor han på Al Porto på Scandic Front ved Skuespilhuset frister med overdådige skaldyr, kæmpe bøffer og masser af havnehygge.

 

Tekst og foto af Mikkel Bækgaard

 

Der er kommet hummerhygge, bøf-ekstravaganza og masser af syditaliensk charme til Havnefronten. Den dansk-italienske kok Armando Di Raffaele er nemlig rykket ind i restauranterne på Scandic Front mellem Skuespilhuset og Admiral Hotel. Her har han tilføjet hotellets tidligere lidt anonyme restauranter et ordentligt skud fest og farver og italiensk havnestemning og byder nu indenfor – og udenfor – til store bøffer, skaldyrsfade og gourmetpizzaer.

“Al Porto – som restauranten nu hedder – betyder ‘på havnen’ på italiensk, og det er lige præcis det, vi gerne vil være. At sidde her skal føles lidt som at sidde og hygge sig på en siciliansk havneknejpe. Her skal man bare hygge sig og nyde maden og drikkevarerne,” forklarer Armando Di Raffaele, som selv har rødder på Sicilien.

Og mulighederne er mange, forklarer kokken, der har overtaget forpagtningen af alle restauranterne på Scandic-hotellet med udsigt til havnen og Ofelia Beach med alt dets liv.

“Ud til havneområdet har vi Terrassen – La Tarezza – hvor vi især serverer fisk og skaldyr, men hvor der også er en bøf på menuen. Her kan man sidde og nyde udsigten til Ofelia Beach. Man kan også her sidde udendørs – både lige uden for restauranten og ude på pladsen – og fx nyde en drink eller en gourmetpizza fra vores lille streetfood-bod. Man kan også få kaffe fra vores lille kaffevogn,” siger Armando Di Raffaele.

 

Kødorgie med ild i

Også på bagsiden af hotellet venter store madoplevelser – og med tryk på store. Her ligger nemlig Al Portos grill-restaurant, hvor de store bøffer spiller en hovedrolle. Her ryger lækre udskæringer af det eksklusive Sashi-kød på grillen, hvor det helt store glansnummer er stedets t-bone-steak, som Armando Di Raffaele selv kommer ud og skærer ud ved bordet – ledsaget af flammer rundt om bøffen, den kan man med held dele mellem flere personer.

“Det er altid et hit at servere den. Men man kan også få vores Sashi on Fire-serveringer, hvor man får lidt af det hele – også tilsat godt med flammer,” smiler kokken med sit særlige sicilianske smil.

Dertil kommer, at han også her byder på en burger – lavet af samme unikke Sashi-kød – ligesom der er ribs, slider og miniburgere på menuen.

 

Håber på hummer ad libitum

For Armando Di Raffaele er slagordet more is more, hvor han elsker at servere overdådige serveringer, der virkelig mætter – men hvor kvaliteten stadig er i top. Og så er han lidt af en show-man, der elsker at underholde sine gæster med både nærværende værtskab og overdådige serveringer, der får gæsterne til at spærre øjnene op og finde kameraerne frem.

Det er han blandt andet blevet kendt for på sin restaurant l’Imperatore på Østerbro, hvor det helt store trækplaster er det store skaldyrsfad med hummere, østers og andet godt fra havet, serveret i flere etager og med masser af tøris-røg som ledsager.

Og det er et slagnummer, han også har taget med til havnen.

“På Terrassen kan du selvfølgelig få vores skaldyrsfad. Men du kan også nøjes med fx en hel eller en halv hummer,” siger han.

Og på sigt håber han også, at kunne tage en anden af sine succeser med sig.

“På Østerbro har jeg haft stor succes med at lave særlige aftener, hvor vi serverer hummer ad libitum. Det har virkelig været populært, for hvor tit drømmer man ikke om at kunne spise alt det friskkogte hummer, man vil? Det håber jeg på, at vi også kan gennemføre her på Al Porto,” siger Armando Di Raffaele, der har sin egen skaldyrsimport og derfor kan servere skaldyrene til en fornuftig pris uden at gå på kompromis med friskhed og kvalitet.

 

EM-stemning på terrassen

Hvor restauranten på Scandic Front tidligere især var rettet mod hotellets egne gæster har Armando Di Raffaele med Al Porto skabt et koncept, som gerne skal trække mange andre til. For her håber han på, at både de attraktive priser, beliggenheden og de mange muligheder, vil få mange gæster til at slå sig ned.

“Vi har virkelig noget for alle. Man kan sidde i restauranten og nyde det store udtræk. Man kan sidde ude på det store udeareal og få sig en drink eller en flaske vin. Og man kan vælge at købe fx en pizza og bare sidde og nyde den på trinene ned til vandet. Så vi har virkelig noget for alle,” siger han.

Samtidig er han sikker på, at sommerens sol og masser af aktiviteter også vil trække en masse til.

“Der er jo snart EM i fodbold, hvor Ofelia Beach jo bliver et omdrejningspunkt. Og så er det jo oplagt at slå sig ned her hos os – uanset om det er til drinks, bøffer eller masser af skaldyr,” smiler Armando Di Raffaele.

 

 

Al Porto

Al Porto er en række restauranter på Scandic Front Hotel på Sankt Annæ Plads. Her har restauratør Armando Di Raffaele overtaget forpagtningen af hotellets restauranter og åbnet for en hel række forskellige velsmagende tilbud. Her er er skaldyr, bøffer, streetfood og sågar en kaffevogn – og gæsterne kan hygge sig både indendørs og udendørs. www.alporto.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*