Ny badezone ved Havnegade bliver ikke klar før til efteråret

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Selvom politikerne for lang tid siden har bevilget penge til 1-2 ekstra badezoner langs Københavns havn her i sommer, så bliver den, der er længst fremme – i Havnegade – ikke færdig her i august, sådan som det var planen. Faktisk tør kommunen ikke sige noget om hvornår. Mangel på materialer er årsagen. Efterårsferie er bedste bud.

 

Af Jesper Schou Hansen

 

Der skulle allerede nu ligge en badezone i Havnegade, hvorfra københavnere og besøgende i gennem august skulle have nydt vandet. Men sådan er det ikke blevet, for selvom der har været positive meldinger fra mange af de involverede, så spænder den verdensomspændende mangel på materialer ben for projektet.

Lokalavisen Havnefronten har været i kontakt med Kultur- og Fritidsforvaltningen. Her lyder det, at efterårsferien nu er næste mål, men at man på grund af situationen med at få leveret de rigtige materialer er forsigtige med at sætte en dato på.

 

Nej til andet projekt

Der har også været drøftelser omkring en badezone i den sydlige del af havnen ved Enghave Brygge, hvor Tangholmen ligger. Men der har sommerens ballade med soundbokse ved bl.a. Islands Brygge, Sandkaj etc., gjort den lokale ejerforening nervøse.

Derfor har de i hvert fald foreløbig sagt nej tak til projektet. Kultur- og Fritidsforvaltningen oplyser dog, at de lokale på efterårets generalforsamling formentlig igen skal drøfte projektet – uden at forvaltningen dog vil spå om et andet udfald.

 

OK til Havnegade

Anderledes positivt har det set ud ved det nu forsinkede projekt i Havnegade. Her er det By & Havn, der ejer kajen, mens kommunen selv ejer arealet på land.

Både de og de lokale interessenter har været overvejende positive. Men der var også bekymringer om f.eks. støj, affald, toilet- og cykelforhold. Det fremgår af det notat, som politikerne har modtaget om forsinkelsen.

Badezonen vil i første omgang være midlertidig i 2021 og 2022. Derefter er det op til politikerne at afsætte flere driftsmidler. Der vil løbende blive evalueret på drift og eventuelle gener for naboer. Hvis badezonen medfører større og længerevarende gener vil den blive nedlagt efter aftale mellem By & Havn og Kultur- og Fritidsforvaltningen.

Selve badezonen er et mobilt anlæg og vil således kunne flyttes til andre områder af byen, hvis det ikke bliver en succes i Havnegade.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*