Ny etape af Postbyen i fuld gang

Postbyen skal rumme kontorhus, bolig- og hoteltårne, sundhedshus, dagligvarebutik, restauranter og caféer.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

 

Der er gang i byggeriet på Postgrunden. Lokalavisen Havnefronten har taget temperaturen på bydelen, der får et af byens højeste tårne.

Ifølge Danica Pension, som er investoren bag, så er 2. runde af betonstøberiet nu overstået, og projektet skrider nogenlunde planmæssigt frem. Det betyder også, at byggeriet af Danske Banks kommende hovedsæde er i fuld gang.

”Anden etape af byggeriet i Postbyen markerer en milepæl. Denne væsentlige del af den kommende Postby vil, på bedst tænkelige vis, bidrage med liv og leben alle ugens dage og samtidig tilbyde skønne, bilfrie uderum til glæde for såvel Københavnere som besøgende”, siger ejendomsudviklingsdirektør i Danica Pension, Robert V. S. Nellemann.

Centralt i byggeriets anden etape er fire slanke tårne. I to af de fire tårne, der bliver på henholdsvis 15 og 29 etager, skal der være boliger. Det højeste af de slanke boligtårne bliver på højde med Rådhustårnet. Lejlighederne varierer i størrelse med fra 2 til 7 værelser, og der udbydes i alt 160 boliger til leje.

”Vores ønske er at skabe et af de mest attraktive byområder, ikke bare i København, men i hele Danmark. Det skal være et område, som folk vil besøge og være i. Det skal ikke bare ligge fantastisk godt, men også byde på en masse muligheder inden for arbejdsliv og privatliv, og hvor grænsen herimellem til stadighed udviskes. Dét er med til at skabe et nyt fremtidens bykvarter”, siger Robert V. S. Nellemann.

 

Boliger, business og byliv
To andre af de fire tårne kommer til at bestå af hotellejligheder. Den britisk baserede hotelgruppe Edyn står bag udviklingen af 236 hotellejligheder, som alle får køkken og badeværelse. De er møntet på gæster, der besøger København og efterspørger fordelene ved en hotellejlighed kombineret med de serviceydelser og den atmosfære, som et boutique-hotel har.

I stueetagen kommer der restaurant og bar, café- og loungeområde. Målet er at skabe fleksible opholdsrum for turister og rekreative områder for både københavnere og turister.

The Stamp er navnet på projektets kontorhus, som ligger mellem tårnene og Danske Banks domicil ud til den eksisterende Carsten Niebuhrs gade.

Huset er på ca. 35.000 m2 og er velegnet for såvel større og mindre virksomheder, som ønsker en central beliggenhed i et moderne bykvarter.

Postbyen er bilfri, og sammen med de grønne passager og pladser vil kvarteret opleves som en mindre oase væk fra byens hektiske trafik. Biler og cykler parkeres i den store parkeringskælder med 800 offentlige parkeringspladser.

Det anslås, at 6.000 mennesker kommer til at arbejde i Postbyen, og at 20.000 dagligt vil besøge bykvarteret.

 

Næste etape
Byggerier er allerede gået ind i en ny fase. Det skete i slutningen af sidste år, hvor entreprenøren KPC tog over sammen med CG Jensen. De er nu i gang med råhusentreprisen, herunder funderingsarbejdet.

KPC er totalentreprenør og skal derfor bygge både de 92.000 m2 fordelt på 35.000 m2 til kontorhus, 32.000 m2 til boliger, hotellejligheder og detailhandel samt 25.000 m2 til kælder og teknik. Bygningerne skal certificeres efter den såkaldte DGNB-byggestandard, således at hele projektet i Postbyen bliver bæredygtighedscertificeret. Byggeriet forventes at stå færdig i 2024.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*