P-afgifter: Bådsmandsstræde stadig i top

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Mikkel Bækgaard

År efter år er Bådsmandsstræde på Christianshavn at finde på listen over gader med flest parkeringsafgifter i København. Ifølge kommunen skyldes det blandt andet, at gaden er smal, at mange beboere har biler, og at der er mange besøgende udefra i området – og at mange ‘tager chancen’.

At der bliver udskrevet mange parkeringsafgifter på Bådsmandsstræde på Christianshavn, som strækker sig fra Christianshavns Kanal til Christiania, er der ikke noget nyt i. Således ligger gaden år efter år på top ti over gader i Københavns Kommune, hvor der bliver udskrevet flest parkeringsafgifter.

At det er sådan skyldes en række faktorer, mener Jesper Borch, der enhedschef i Område for Parkering i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune:

“Vi gør selvfølgelig altid en indsats for at få folk til at følge parkeringsreglerne, hvor der er et særligt behov for det – og de sidste tre år har vi lavet særlige tiltag rundt om i byen. Men når det så er sagt, så er det et udfordrende område. Det er en smal vej i et område med mange smalle gader, og der er rigtig mange biler her – både fordi mange lokale ejer en bil, og der kommer mange gæster og turister her. Så der er generelt et højt pres på parkering i området”.

 

Svært at gøre noget

Langt de fleste parkeringsafgifter bliver i Bådsmandsstræde givet for klassiske parkeringsforseelser.

“Langt over halvdelen af afgifterne bliver givet for manglende betaling, parkering for tæt på vejkryds – altså at man ikke overholder ti-meterreglen – og at man ikke overholder standsningsforbudszonen i bunden af Bådsmandsstræde”, siger Jesper Borch.

Og det er ifølge enhedschefen forseelser, der er svære at gøre noget yderligere ved:

“Betalingsreglerne er jo gældende i store dele af København, og standsningsforbuddet er tydeligt markeret i den ene ende. Så det er svært at se, hvordan vi skal kunne tydeliggøre det mere”.

 

Folk tager chancen

Samtidig vurderer Jesper Borch, at en del forseelser i Bådsmandsstræde nok sker med fuldt overlæg – at folk tager chancen så at sige:

“Generelt ser vi en klageprocent på 7-8 procent over parkeringsafgifter i København. I Bådsmandsstræde ligger den langt under. Det siger måske, at der er en større tendens her til, at man løber risikoen – og f.eks. er det for mange oplagt lige at tage chancen og bryde timeterreglen og dermed parkere for tæt på et kryds. Det ser man også tit, hvis der f.eks. ligger et takeawaysted eller pakkeshop i nærheden”, siger Jesper Borch.

I den forbindelse spiller nærheden til Christiania også en rolle – også selvom Jesper Borch ikke kender ærindet for de personer, der får udskrevet en parkeringsafgift. Men kommunen har til en tidligere artikel oplyst til Havnefronten, at mange af de ulovlige parkeringer bliver foretaget af folk, der har ”deres ærinde på Christiania og førhen kunne parkere uden restriktioner i Bådsmandsstræde”.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*