Sejlende turister kan nu lægge til ved Refshaleøen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

 

Kommer man sejlende til København, så bliver der nu en helt ny mulighed – nemlig at lægge til ved Refshaleøen.

Refshaleøens Ejendomsselskab, der ejer de gamle B&W-arealer, har nemlig opgraderet kajkanterne, så skibe op til 50 fod nu kan lægge til ved nogle af de vestvendte kajstrækninger.

”Vi har i de seneste år fået flere henvendelser fra sejlere, der har ønsket at lægge til kaj i en kort periode, f.eks. en formiddag, for at besøge nogle af de mange aktiviteter, vi har på øen. Det har vi ikke haft mulighed for hidtil, men det bliver nu muligt”, siger Jes Transbøl, der er adm. direktør for Refshaleøens Ejendomsselskab.

Det er dog ikke tanken, at skibene skal blive liggende i dage- eller ugevis, og derfor har selskabet indgået et samarbejde med Apcoa, som nogle måske kender fra parkering af bilen. De har opsat små P-automater, hvor man kan betale for anløb.

 

Kun om dagen

”Man vil kunne lægge til kaj i tidsrummet 10:00-24:00 på alle dage. Man kan altså ikke overnatte her, som man kan i deciderede havne”, forklarer Jes Transbøl.

”Vi har opgraderet kajen med store dæk, der fungerer som fendere, samt nye pullerter, så der er gode fortøjningsmuligheder. Der bliver også opsat nye redningsstiger fra LifeLadder, der er tydeligt markeret og har indbygget lys, så man let kan se dem, hvis man er faldet i vandet”.

”Vi håber at denne nye mulighed vil vække interesse hos de mange sejlende gæster, der hvert år besøger København, og hos de københavnere, der sejler rundt i havnen i dag”, siger Jes Transbøl.

Refshaleøen har gennem de senere år udviklet sig til en af de mest populære bydele i København. Alt fra samtidskunst, teater og gourmetmad til antikmarkeder og street food trækker tusindvis af københavnere til øen, men også turister fra både ind- og udland finder vej til den gamle værftsø. Nu får også sejlende turister altså mulighed for at gæste området, når de lægger til direkte ved kajkanten.

 

Betal pr. dag eller time

I automaterne kan man købe en dagsbillet. Prisen for et skib på op til 20 fod er 200 kr. pr. dag, mens et skib på mellem 20 og 50 fod koster 400 kr. pr. dag. Man kan også købe adgang på timebasis, hvor små skibe betaler 35 kr./time, mens de store betaler 55 kr./time. Der kan både betales med kort og MobilePay i automaterne, hvor man også indtaster navnet på skibet.

 

Fakta om Refshaleøen

Refshaleøen er en kunstig ø i København. Øen blev anlagt af B&W i 1872, og frem til 1996 var øen hjemsted for en af Danmarks største industrivirksomheder, B&W Skibsværft.

Siden 1996 har Refshaleøens Ejendomsselskab A/S, der i dag ejes af pensionskasser, udlejet bygninger og arealer. I dag huser øen flere end 150 forskellige lejere og aktiviteter, der spænder lige fra kreative iværksættere, kunsthal, smed, antikmarked, street food, caféer, ungdomsboliger, klatrehal, paintball, gourmetrestauranter og meget andet. Der afholdes også en række festivaler og koncerter på øen. I 2019 var der op mod to millioner gæster på Refshaleøen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*