Skolehaver endelig på vej på Bryggen

Skolehaver på vej på Bryggen
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Mikkel Bækgaard

Efter flere års tilløb er skolehaver endelig på vej på Islands Brygge. Foreningen Skolehaven IB er således næsten klar til at udsende udbudsmateriale til etableringen af skolehaver på Artillerivej 69H. Og her er planen, at de første elever skal få jord under neglene til næste forår.

Skoleeleverne på Islands Brygge ser nu endelig ud til kunne at få jord under neglene. Således kan skoleeleverne i området fra næste forår få erfaring med dyrkning af grøntsager og lære om planter, biologi og fødevarer på en ny og spændende måde.

Sådan lyder meldingen fra Foreningen Skolehaven IB, der nu er klar til at sende etableringen af skolehaver på Artillerivej 69H i udbud. Det kan de efter flere års tilløb, hvor området beregnet til skolehaverne blandt andet er blevet mindre, takket være etableringen af et plejehjem ved siden af.

“Som skolehavens initiativtager og projektleder er jeg utroligt stolt og lykkelig over, at vi har nået hele vejen frem, til en fantastisk skolehave, levende læringsrum og grøn oase. Brag af en kamp, synes jeg også selv,” skriver initiativtager og projektleder for skolehaverne Johanna Lundell i en statusmeddelelse fra foreningen, der står bag.

 

Læringsrum med skyhøjt til loftet

Med skolehaven får skolerne et levende læringsrum, hvor skoleelever får hænderne i mulden og lærer om dyrkning af grøntsager. Ideen er, at lærerne på områdets skoler kan tage deres klasser med i skolehaverne, hvor eleverne lærer på nye og anderledes måder – og hvor de samtidig får et anderledes forhold til den mad, de spiser.

“Skolehavens primære formål er give undervisningsforløb i det levende læringsrum til elever i skoler og børn i børneinstitutioner, give børnene haver at dyrke deres egne afgrøder i, åbne døre til havebrug og natur og alle de samspil. Skolehaven vil facilitere dannelse for livet, med muld under neglene, skyhøjt til loftet, fuglekvidder i ørerne og med alle sanser i spil,” fremgår det ligeledes af statusmeddelelsen fra Skolehaven IB.

Og det er der en god grund til. Erfaringer og forskning viser nemlig, at skolehaver er med til at styrke børnenes glæde ved mad, gør dem mindre kræsne og mere eventyrlystne, når det kommer til mad – i hvert fald så længe de er i skolehave-regi.

 

Skolehaven IB

Forening, der arbejder på at etablere skolehaver på Artillerivej 69H på Islands Brygge. Foreningen har for nylig ansat initiativtager Johanna Lundell som projektleder, mens ny formand for foreningen er Hannah Elvery. Planen er, at skolehaven kan åbne til efteråret.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*