Bryggens apotek holder flyttedag – overtager gammel Tiger-butik

Sam Salah - her fanget i apoteket i Fields - bekræfter, at det er Islands Brygge Apotek, der rykker ind i den gamle Tiger-butik i Njalsgade. Foto: Havnefrontens arkiv.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

Der har længe været gættet på, hvem der skulle overtage lokalet, hvor landets første Tiger-butik indtil sidste år lå. Og nu er spændingen udløst. Det er det lokale apotek, der bliver ny lejer og dermed flytter adresse. Det bekræfter ejeren af Islands Brygge Apotek, Sam Salah, overfor Havnefronten.

”Butikken bliver lidt større end den eksisterende, og ikke mindst, så får den en mere handicapvenlig indgang, da den gamle butik jo ligger, så man skal op ad en stentrappe for at komme ind i butikken. Så der bliver langt bedre tilgængelighed. Det betyder også, at vi får en helt ny butik med alt det ekstra lys og plads, en helt ny butik giver til kunderne”, siger Sam Salah.

Der er ingen penge sparet med flytningen, men Sam Salah synes selv, at placeringen er lidt bedre end den nuværende tæt på Langebro – og ikke mindst de nye forhold for handicappede.

”Vi skulle enten bygge om i det eksisterende eller finde et andet lokale. Og vi har jo kigget på det lokale noget tid, så det var et godt tidspunkt. Nu fremtidssikrer vi også afdelingen, så Bryggen fortsat har apotek”, siger Sam.

Der var flere, der var interesseret i den gamle Tiger-butik, så derfor glæder det Sam Salah, at det var det lokale apotek, der løb med placeringen. Inden apoteket rykker ind, så skal håndværkerne i gang. Det sker fra midten af måneden. Blandt andet skal kablerne opgraderes, og det hele skal males – ligesom der skal tilpasses inventar, som passer til apoteker.

 

Coronaramt

”Vi er også ramt af coronaen på Islands Brygge Apotek, men ikke i samme omfang som andre”, fortæller Sam, der også driver apoteket i Fields og Kongeligt Hofapotek i St. Kongensgade. Begge steder har man oplevet massive nedgange i omsætningen. I Fields skyldes det, at hovedparten af centerets butikker har været lukket, og i St. Kongensgade skyldes det, at det overvejende betjener de mange, der arbejder i området. Men med hjemmearbejde, så kommer de ikke p.t. i bydelen.

Sam Salah satser på, at man åbner den 29. marts på den nye adresse i Njalsgade – vis-a-vis Fakta. Så er der nemlig nogle helligdage, hvor personalet kan få flyttet fra de eksisterende lokaler og til de nye, uden det generer kunderne for meget.

Åbningstiderne. De bliver cirka de samme.

”Det er muligt, at der sker en lille justering, så vi åbner en halv time før. Men det bliver justeringer. Det bliver ikke store ændringer”, fortæller Sam Salah fra Islands Brygge Apotek.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*