Slaget om fælleden er slut – lokalplan vedtaget

Sådan kommer et af de nye byggerier i det nye Vejlands Kvarter på Amager Fælled til at se ud. Foto: By & Havn.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Slaget om Amager Fælled er slut. Det politiske flertal på Københavns Rådhus har vedtaget lokalplanen for Amager Fælled – og Stejlepladsen – og dermed vil byggerierne kunne gå igang.

De samme partier – SF, Socialdemokratiet, Radikale, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti – havde allerede tidligere på året stemt for planerne i såvel Teknik- og Miljøudvalget. Men i sidste øjeblik såede SF tvivl om hvorvidt de ville stemme for, hvis deres stemmer skulle være afgørende, når sagen her til aften skulle i Borgerrepræsentationen.

På torsdagens sene møde i Borgerrepræsentationen stod det imidlertid klart, at aftalen stod ved magt og det var kun partierne Alternativet og Enhedslisten, der stemte imod. Aftalen blev dermed vedtaget med stemmerne 38 – 17. Socialdemokraten Simon Simonsen nåede ikke at afgive sin stemme i første omgang, men der blev genskabt forbindelse til hans computer (da mødet afvikles elektronisk via teams) og han stemte med flertallet.

Dermed kan By & Havn gå videre med at bygge på den såkaldte Campinggrund ved Vejlands Alle, der er placeret oven på en gammel losseplads, der siden er blevet hjemsted for forskelligt dyreliv. Omkring 95% af fælleden forbliver dog uberørt af byggeriet.

Foreningen Amager Fælled Venner har dog allerede varslet, at man ønsker at klage over projektet, som man mener rummer uvurderlige naturrigdomme. Om en sådan klage får nogen retsvirkning er dog tvivlsomt. Alt tyder derfor på, at By & Havn kan fortsætte byggeriet.

Når bydelen Ørestad – hvortil det nye Vejlands Kvarter hører – i det hele taget skal bygges, så handler det om finansiering af de oprindelige metrolinjer fra Vanløse til henholdsvis Lufthavnen og Vestamager. Kaldet M1 og M2. Milliarderne fra grundsalget bruges til at betale den gæld, som blev optaget i forbindelse med etableringen af de to linjer.

3 Comments

  1. Det der er drab på noget, alle har brug for: Børn har ret til krat. Det udvikler dem, Voksne har brug for natur til at stresse af i: færre indlæggelser. Alle lider under det massivt stigende overbefolkede glas-beton-stål-asfalt helvede på grund af statens indtjeningslyst Byen har brug for grønt for luftens skyld. De RØDLISTEDE ARTER er omfattet af EUs habitatsbestemmelser, som INGEN respekterer! LAD DET DOG VÆRE!!!!
    ALLE kommer til at lide under regeringens

  2. Amager Fælled er kæmpe stor, med masser af plads til leg, gåture og dyreliv. Hvad er problemet???

    • Jeg tillader mig at være uenig i den massive modstand mod at bygge i randområderne til fælleden.
      I bund og grund har fælleden ikke de store naturmæssige, bevaringsmæssige værdier: Det er et stort, flat, inddæmmet areal, delvist gammel losseplads, militært område, fladt som en pandekage, inddæmmet i efterkrigstiden.
      Det er kæmpestort, og så ligger det lige op af Københavns Centrum.
      Vi skal naturligvis ikke totalbygge dette område, 3 x Dyrehaven, i størrelse, men blot udnytte det meget bedre og mere attraktivt for byens indbyggere. Det er jo her folk veil bo – og alternativt skal vi 20 km eller mere væk fra Kbh.

      SÅ: kik ud i verden, og se, tænk lidt langsigtet. i en helikopter, se muligheder, se hvordan atteaktive, rekreative områder har udviklet sig i storbyer. i denne verden. Og – de ligner altså ikke Amager fælled!
      En randbebyggelse, med varierende udenyttelse i parker, sportsanlæg , naturområder, søer , stier mv. vil give en langt højere udnyttelse og glæde for byens borgere. Og så må vi transplantere nogle frøer, planter og salamantre – som Vores tidl overborgmester. engang sagde: Mennesker er for mig vigtigere end spidssnudede frøer. Og – hvor skal vi ellers bygge byens naturlige udvikling? det er for mig lige til venstrebenet. Og på ledige områder i Smørum. Gevninge, Jyderup og alle andre steder længere fra København er der jo også vandhuller med dyr, planter, insekter og fugle, som historisk må flytte sig for udviklingen – med al respekt. Det vil der jo altid opstå – alle vegne. I mit arbejde som guide og turist- studerende, er jeg vel om nogen opmærksom på, hvad vi i byen har glæde af – og det er altså ikke en mark som Amager fælled som nu på den lange bane.
      Bare et synspunkt.

      Henrik Gutte Koch
      Københavnerguide, tandlæge, lokalbeboer m.m.
      http://www.gutte.dk

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*