Københavnerborgmester ny leder af Alternativet

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Franciska Rosenkilde er ny leder af Alternativet. Det står klart efter at medlemmerne af partiet søndag valgte ny leder for anden gang på et år.

Den forrige leder Josephine Fock kastede håndklædet i ringen og erklærede, at hun ikke var lykkedes med at samle partiet. Inden da havde partistifter Uffe Elbæk og hovedparten af partiets folketingsgruppe valgt at forlade partiet. Kun Torsten Gejl repræsenterer i dag Alternativet i folketinget.

På Københavns Rådhus har en række politikere også valgt at forlade partiet. Nogle har helt forladt rådhuset mens andre er skiftet. Det gælder bl.a. partiets fhv. kulturborgmester Nico Grunfeldt, der i dag repræsenterer Frie Grønne, der ledes af tidl. mf’er for Alternativet Sikandar Malik Siddique, der også har været medlem af Borgerrepræsentationen for Socialdemokratiet og tidligere medlem af Venstre.

Mens perioden på det seneste har været hård ved Alternativet, så var der dog markant opbakning på landsmødet til Franciska Rosenkilde, der blev valgt med 260 stemmer ud af 471 stemmer – og dermed blev hun valgt allerede i første valgrunde. Ingen af de øvrige tre kandidater fik over 100 stemmer.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*