Strid om, hvorvidt der bygges ulovligt på Christiania

Ole Lykke afviser, at der bygges ulovligt og fremhæver, at billedet viser et rodzoneanlæg og ikke et kommende byggeri.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Dansk Folkepartis Finn Rudaizky og Ole Lykke Andersen, der er leder af Christianias Lokalhistoriske Arkiv, er voldsomt uenige om, hvorvidt der finder ulovligt byggeri sted på Christiania eller ej.

”Det er nu 3. gang på tre måneder, jeg må forklare, at det erstatnings- og renovationsbyggeri, Finn Rudaizky har set sig sur på i Christiania, foregår indenfor lovens rammer efter godkendte ansøgninger til Bygningsstyrelse, Slots- og Kulturstyrelse, Københavns Kommune og diverse væsener samt efterfølgende nidkær kontrol. Det er pinligt, at jeg fortsat anklages i min egenskab af lokalhistorisk Arkivar for ”total vildledning og usædvanlig løgnagtighed”, når han ikke selv har gidet sætte sig ind i aftalen mellem Christiania og Staten fra 2012, eller henvendt sig i de relevante styrelser”, siger Ole Lykke Andersen til Havnefronten.

”Finn Rudaizky vil nu indlevere 30 fotos af byggeprocesser i Christiania til Kbh.s Kommune, som han ønsker sammenlignet med billeder fra 2012, ud fra den forkerte præmis, at 2012-aftalen indeholdt et forbud mod byggeri og renovering. Indtil videre er grundlaget for de bombastiske anklager om ”dokumenterede ulovlige bebyggelser” billeder af Vindueshuset på Syddyssen fra 1984 samt et udluftningsrør til et vandrensningsanlæg fra 1998. Begge dele fredet i nullerne sammen med voldanlægget”, siger Ole Lykke Andersen, der mener, at Rudaizky skal se at ”få de billeder afleveret” så ”afgjort anklagerne om ulovligt byggeri, og klarhed for, at der ikke er tilføjet flere kvadratmeter nybyg på voldene”.

Overfor Havnefronten fastholder Finn Rudaizky, at der finder, hvad han selv kalder, et ”forholdsvis omfattende byggeri” sted på Christiania.

”Uanset hvad, så synes jeg, at det er helt utilstedeligt, sådan som der bygges på Christiania i øjeblikket. Meningen med aftalen var jo, at vi skulle have stoppet alt det byggeri – og ikke at der skulle lovliggøres mere. Ole Lykke kan være sur alt det, han gider, men jeg har altså tænkt mig at forfølge den her sag, så vi kan få stoppet det byggeri på Christiania. Og hvis aftalen skal strammes for at forhindre det, så er det da det, som Dansk Folkeparti vil arbejde for”, siger Finn Rudaizky til Havnefronten.

Abo

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*