Teglholmen skal have ny badezone

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

 

Allerede i efteråret kan der stå en helt ny badezone klar på Teglholmen. Det skriver Kultur- og Fritidsforvaltningen i det høringsmateriale, som netop nu ligger på kommunens ”Bliv Hørt” portal.

Her har forvaltningen støvet en gammel plan om en badezone i den inderste del af havnen af. Dengang stødte planen på modstand og blev skrinlagt igen. Men nu støtter både TDC Pensionskasse og den lokale grundejerforening projektet.

Dermed ser vejen ud til at være banet for forholdsvis hurtigt at få etableret anlægget. Politikerne har nemlig i både den såkaldte overførselssag og i seneste budgetaftale afsat midler til nye badezoner og anlæg – og det uden at specificere hvor i havnen de skulle placeres.

Ideen er at etablere badezone dels i det indrammede bassin, dels langs træbryggen. I det eksisterende og indrammede bassin vil der være mulighed for at bade i et beskyttet område uden der kommer både. Det bassin kan eventuelt udstyres med en kunstig bund, som man kender fra i havnebadene. På selve bryggen kan der etableres udspring og badning for gode svømmere, da der er dybt vand.

Selvom der ikke officielt er badezone på stedet, så bruges områdets brygge allerede til at bade fra. Men etablering af en officiel badezone, så vil lovlig badning også være muligt.

Der er allerede indkommet enkelte høringssvar. Flere af dem kredser om problemerne med støj og mangle toiletforhold. Langt de fleste høringssvar er dog positive.

Forslaget er i høring frem til den 8. november.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*