Vanvidssejler udvist af Danmark

Foto: Dorthe Dalby Nielsen / Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Sidste sommers vanvidssejler, der i august 2020 bragte badende i fare i kanalerne ved Sluseholmen, har fået seks måneders fængsel – og udvisning af Danmark. Det viser en dom fra Retten på Frederiksberg.

 

Af Jesper Schou Hansen

 

Da en person sidste sommer sejlede rundt i en stjålen speedbåd omkring Sluseholmen, foregik det på en alt andet end betryggende vis.

Med høj hastighed og kraftige sving fra side til side fik han bragt badende i fare, når han sejlede sæt på dem med speedbåden og trak skruen op og ned i vandet med det resultat, at rotorbladene var tæt ved børn og andre badende.

Undervejs gik motoren – en Yamaha motor med 60 hestekræfter – også ud, og et forsøg fra en badende, der var svømmet ud for at hjælpe med at trække båden væk, endte med, at den badende nær blev sejlet ned, da det lykkedes ham at få gang i motoren igen. Formentlig kun fordi det lykkedes den badende at få sat fra på bådens kant – og dermed komme delvist væk og under båden – undgik han at blive sejlet over.

 

Kilede båden fast i slusen

Efter at have påsejlet en ponton i kanalerne fortsatte han. Den farlige sejlads i havnen endte først, da han påsejlede slusen ved Stigbordene, der siden den tragiske vandscooter ulykke har været lukket for gennemsejling – netop for at blokere for vanvidssejlere. Her satte speedbåden sig fast og dermed sluttede den farefulde sejlads i havnen.

Dengang skrev Politiet på Twitter: ”Efter anmeldelser om vanvidssejlads i Københavns Havn er en person anholdt og sigtet for flere forhold, herunder som fører af båd at være påvirket, besiddelse af heroin, brugstyveri af båd og straffelovens § 252”.

I retten kom det frem, at blodprøven havde vist, at han var påvirket af stoffer og i øvrigt heller ikke havde førerbevis til speedbåden, ligesom han allerede var kendt af politiet og tidligere var idømt betinget udvisning af Danmark.

 

Biljagt med politiet

Retten på Frederiksberg dømte ikke kun for vanvidssejllads. Et af de i alt 40 forhold, som anklageskriftet indeholdt, handlede om en biljagt, hvor han i en stjålen bil forsøgte at køre fra politiet. Han blev efter en hidsig biljagt stoppet af politiet, der kørte ind i den stjålne bil og dermed fik den standset, og med pistolen trukket blev han anholdt.

De øvrige forhold i anklageskriftet handlede om en lang række tyverier og besiddelse af stoffer – herunder heroin. Det – sammenlagt med en meget lang række tidligere lovovertrædelser – gjorde, at anklagemyndigheden både krævede fængsel og udvisning.

Det fulgte Retten på Frederiksberg, der sendte den skyldige retur til fængslet med en dom på seks seks måneder, som skal efterfølges af udvisning af Danmark. Flere af forholdene omkring tyveri blev han dog frikendt for. Den udviste, der kom til Danmark i november 1990 sammen med sine forældre og søskende, har nægtet sig skyldig i forholdene, men dog erkendt ikke at have haft førerbevis til speedbåden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*