Vi skal bevare havnen for eftertiden

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Henrik Gutte Koch

Havneguide & storyteller, aut. turistfører

Islands Brygge 64, 2. th.

2300 København S.

 

Havnens gamle bolværker er gradvist på retur. I stedet for vi stensætninger og træbrygger som er billigere men ikke egnede til fortøjninger.

Jeg vil godt opfordre til, at vi bevarer og freder mest og flest muligt af de gamle bolværker, og dermed bevarer mere af havnens identitet, samt også muligheden for flere af de hyggelige boliger på vandet, som sikrer at der er liv og lys, også udenfor bade – og sejlsæsonen. Andre hyggelige havnebyer som Amsterdam og Stockholm tjener som gode eksempler.

Jeg har de sidste tre sæsoner sejlet historiske ture på havnen som aut. havneguide. Jeg var i starten lidt spændt på, om jeg efter de første 20-25 ture i havnen ville føle det lidt ensformigt og kedeligt.

Sådan er det ikke gået, og det skyldes sikkert både tiltrækningen til vandet, som mange jo generelt føler, og havnens charme – jeg kan blive ved med at finde nye hjørner, oplevelser, historier og viden, jeg ikke kendte til. 50 år gamle bådskure ved Slusen, ombyggede husbåde og restaurant, hotel og kirke på vand. Og ikke mindst både og skibe.

En rigtig havn skal have rigtige både, og ikke kun være badeanstalt og sted for SUB/paddleboards og anden fritidssejlads. Uden at der er noget som helst galt i dette – jeg er selv fritidssejler. Men det kræver, at vi passer på havnen – og bolværkerne. I øjeblikket går det hastigt den forkerte vej uden at det giver anledning til nogen offentlig diskussion om hvilken havn vi skal have fremover.

Så lad os – midt i begejstringen over vores nye, rekreative åndehul og byens stolthed – ikke glemme at fastholde den gamle havns bevarings værdi. Historien kan ikke omskrives.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*