Badegæster i havnen får bøder af politiet

Politiet mener, at der er færre tilfælde af ulovlig badning. Det var nu ret let at spotte adskillige, der brød loven. Her uden for badeanlægget ved Fisketorvet.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Selv mener Københavns Politi, at de har færre henvendelser omkring badende, der ulovligt bader i havnen – dvs. uden for badezoner og anlæg. Alligevel har de haft bødeblokken fremme og giver bøder – varmen til trods.

Tekst og foto: Jesper Schou Hansen

Det er faktisk ikke tilladt blot at hoppe i havnen på en varm sommerdag. Heller ikke selvom der er en dejlig træbrygge at hoppe i fra og en god stige at kravle op ad.

Af hensyn til havnebusser, speedbåde, turbåde og andre brugere af havnen er det kun tilladt at bade i badezonerne eller badeanlæggene. Det er nemlig tæt på umuligt at se en badegæst i vandet, når kun hovedet stikker op.

Men man kan ved selvsyn konstatere, at det er der rigtig mange af havnens gæster, der vælger at se stort på, og flittigt springer i vandet alligevel – for de steder, hvor man lovligt må bade, er allerede fyldte.

Københavns Politi vejleder i samarbejde med Københavns Kommunes Havneværter hver sommer badende om at blive i badezonerne for deres egen sikkerheds skyld.

Der er ”dog hvert år borgere, der ikke efterlever reglerne, og derfor har vi – også i år – givet bøder til badende” hedder det i et svar fra politiet.

Tror, der er færre i år

”Min fornemmelse er, at vi denne sommer har fået færre henvendelser om badende, der svømmer uden for zonerne sammenlignet med sidste år. Vi ser stadig badende, der ikke følger reglerne; og hvis vejledning ikke har hjulpet, er der blevet udskrevet en bøde”, siger politikommissær Thomas Ahlburg fra Københavns Politi til Havnefronten.

Ifølge ham kan det skyldes, at der er kommet flere badezoner i havnen.

”Det gør det nemmere at bade sikkert og trygt, også selv om kapaciteten i år har været udfordret på grund af de mange varme dage. Generelt er det vores oplevelse, at de fleste er med på, at der skal bades inden for zonerne”, siger politikommissær Thomas Ahlburg.

Pres for flere bademuligheder

Snart skal de politiske partier mødes til budgetforhandlinger. Og netop flere badezoner og anlæg har de senere år været en fast tilbagevendende gæst i forhandlingerne.

Der er nemlig fortsat et massivt pres på bademulighederne på varme sommerdage som dem, København netop har haft.

Et badeanlæg er det anlæg, som blandt andet kendes fra Islands Brygge, hvor der er træbrygger ud i vandet, tårne etc. En badezone er noget mere simpelt og er typisk markedet med tov og bøjer, der skal forhindre, at andre end badende har adgang. Endelig har kommunen også såkaldte dyppezoner, som er mindre anlæg, der ikke giver mulighed for at svømme, men blot dyppe sig i havnen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*