Beboere skuffede over ændring af lokalplan for Nyhavnområdet

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

Et nyt tillæg til lokalplanen for Nyhavnområdet har blandt andet givet cafe-skibet Oranje af Svendborg mulighed for at opsætte borde og stole langs kajkanten – noget der ellers altid har været forbud i mod i København – og det bekymrer beboerne på det nærliggende Gammelholm. Området langs Havnegade er nemlig en del af samme lokalplan, og nu frygter foreningen, ifølge formand Michael Thorup, at tilladelsen kan få vidtrækkende konsekvenser.

”Vi synes jo, at kajarealerne i hele havnen skal være frie – og at der skal være passage igennem Nyhavn ud mod kajen. Nu åbnes der op for, at der kan være servering på begge sider, og vi synes jo, at man sætter nogle principper over styr”, siger Michael Thorup og fremhæver sagen med BoVita-afdelingen Det Hvide Snit på Christianshavn, der ifølge kommunen ulovligt har sat hegn op, der signalerer ingen adgang langs havnen.

”Den tilgang med fri adgang til havnen, den støtter vi meget op omkring. Derfor frygter vi også, at kommunen nu har taget et skridt hen imod at bruge arealerne langs kajen til nye restaurationszoner. Det vil i givet fald kunne omdanne store dele af Havnegade til én lang restaurationszone”, konstaterer Michael Thorup.

 

Breder sig

I øjeblikket er der plads til fire både langs Havnegades kaj. Det er blandt andet en ølbåd med øl fra mikrobryggerier og en gammel fiskekutter med fiskeudsalg.

”Hvis der bliver plads til udeservering langs hele kajen, så forsvinder det åbne blik ud mod vandet, og vi får en helt anden type havn. Vi ser jo løbende, at ændringer i politikken starter i det små, så derfor vil vi gerne advare mod tendensen”, siger Michael Thorup.

Han tror ikke, at det vil være nemt at få kommunens politikere til at ændrer holdning og går i gang med at lave lokalplanen om igen. Men han vil meget gerne i dialog med politikerne om, hvad der egentlig er foregået.

” Nyhavnsgruppen som er en naboforening vi arbejder sammen med, har skrevet til politikerne og har også fået feedback fra blandt andet Teknik- og Miljøborgmester Line Barfod (Enh.). Nu arbejder Gammelholm Beboerforening på at få vendt sagen om lokalplan 512 endnu engang og håber, at vi gennem dialog kan overbevise politikerne om at holde fast i den frie adgang til havnen, så der ikke sker en tivolisering af bolværkerne”, siger Michael Thorup.

Det var kun Enhedslisten og Venstre, der stemte imod lokalplanen. Dermed var der et pænt stort flertal i Borgerrepræsentationen bag ændringen af lokalplanen.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*