Bliv forkælet hos The Cellar Barbers – et stenkast fra Glyptoteket

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Tekst og foto Jette Ingerslev

 

I Kulturkvarteret, tæt på Glyptoteket, dukkede der pludseligt et nyt skilt op i Puggaardsgade. Et spontant besøg afslører, at Niklas og Morten netop havde åbnet en barbershop, herrefrisør og kaffebar med det spektakulære navn The Cellar Barbers. Et navn, der swinger som en ny revy eller en lille kammeropera.

De har begge været turen omkring Københavns Frisørskole på Vesterbrogade, og inden havde de begge snuset til faget – men mest under private former ved at klippe venner og bekendte.

At det lige skulle blive frisørfaget var ikke oplagt. Niklas Dalgaard, 26, far til fire, har været i lære som skov- og naturtekniker og senere arbejdet som bl.a. kundeservicemedarbejder og støttepædagog, inden han altså kastede sig over frisørfaget.

For Morten Krause Jensen, 35, far til Uma på et år, har vejen heller ikke været den direkte. De seneste otte år har han været med til at drive den økologiske superfoodvirksomhed Kinoa Foods sammen med sin kone.

Men Niklas og Morten traf hinanden på skolen, og det blev til et venskab og en gensidig inspiration – og nu er de sammen om at udleve drømmen om en gammeldags frisør og barber shop.

I en kortere periode havde de salon i Helsingør, men så kom der ”andre boller på suppen” i form af et spændende kælderlokale i indre by – i Puggaardsgade. Her havde der tidligere været et lokale med vinsmagning, så det var snublende nært at indgå i et samarbejde med den tidligere ejer af café Jack´s Hole in a Wall. Der er nu lagt kimen til en ganske anderledes form for avanceret frisøraktivitet.

 

Gået all in

Niklas og Morten er begge gået ”all in” på den nye barber shop og herrefrisørsalon, hvor filosofien er, at kunderne kan komme og lade sig forkæle til priser, hvor alle kan være med.

”Vi glæder os til at tage imod kunder i salonen, uanset om de skal have frisket facaden

op, studset skægget, vokset næsehår, nyde et glas vin eller en fadøl – måske henover et

slag backgammon”, siger Niklas.

”Vores passion er at klippe, men vi kan godt lide at have flere bolde i luften, så vi vil

gerne være et sted med god atmosfære, hvor folk har lyst til at komme forbi og

hænge ud, ligesom i de gamle barbersaloner før i tiden”, supplerer Morten.

Salonen har åben mandag til lørdag, og man kan både bestille tid og droppe ind.

 

Håndelaget fejler ikke noget

Et er at klippe og sanere hårpragten oven for kraveknappen, men noget andet er at skabe et spændende miljø. Det har de sammen gjort i det lille kælderlokale med vinreoler, bardisk til et forhåbentligt kommende fadølsanlæg, et indbydende langbord med skak og blade – inklusiv Havnefronten. Udenfor er der allerede sat to bænke, som Niklas og Morten har tømret sammen af paller. Når vejret bliver lidt mildere, vil bænkene blive flankeret af planter. Allerede nu er der opmærksomhed på hygiejnen – ikke blot indenfor, men også udenfor. Der ligger hverken cigaretskod eller henkastet papir. Der er her således et godt match med Kulturkvarteret, hvor der gøres en indsats mod affald på gader og stræder.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*