Bøvlet cykelrampe ved Slusen bliver repareret

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

I forsøget på at gøre livet lettere for cyklister, der passerer slusen ved Sydhavnen, har Københavns Kommune etableret en cykelrampe. Den kom ikke til at virke helt efter hensigten, og derfor har kommunen af egen drift lavet rampen om – flere gange.

Og nu er det tid til at renovere ramperne. For de fungerer ikke, som da de blev sat op.

Der er imidlertid ikke tale om, at der kommer nye og lettere ramper op. I hvert fald fortæller Teknik- og Miljøforvaltningen, at de ikke skiftes. ”De reparerer de gamle og sætter dem op igen”, skriver forvaltningen til Lokalavisen Havnefronten.

Ramperne er gennem tiden blevet kritiseret af blandt andet flere medlemmer af Kgs. Enghave Lokaludvalg, Bådeklubben Sjællandsbroen, Bådklubben Valby, Badekompagniet Sluseholmen og de frivillige, der skal betjene slusen, når skibe skal igennem. Så skal cykelramperne nemlig fjernes, og det er lettere sagt end gjort.

Selvom de frivillige slusevagter er uddannet til at betjene sluseportene og cykelrampen, så er cykelramperne både svære at betjene og konstrueret, så de kan skabe farlige situationer. Flere gange er cyklister endt i vandet.

Derfor har det lokale ønske været, at man fik en mekanisk rampe – i stedet for den manuelt betjente rampe. Det vil lette arbejdet og øge hastigheden, hvormed slusen kan åbnes og lukkes.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*