Borgerhenvendelse fik politiet til at lede efter narkohandlere på Krøyers Plads

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

 

”Vi har hen over sommeren fået enkelte henvendelser fra beboere omkring, som mistænker, at der af og til bliver solgt narkotika på pladsen”. Sådan fortæller Københavns Politi om baggrunden for, at politiet netop har afsluttet en efterforskning i området omkring Krøyers Plads.

Netop fordi Krøyers Plads er placeret tæt på Christiania, hvor der dagligt handles med stoffer – primært hash – har Københavns Politi valgt at følge nærmere op på tippet.

”De lokale betjente på Amager har derfor øget deres tilsyn med pladsen – bl.a. lavede de en fredag eftermiddag/aften en aktion i civil på stedet. Under aktionen blev der hverken observeret salg eller indtagelse af narkotika på stedet. Igen dagen efter var de til stede på pladsen – og heller ikke her var der udfordringer, mens betjentene var der”, skriver Københavns Politi i en skriftlig kommentar til Lokalavisen Havnefronten.

 

Rykker ud

”Vi tager det altid alvorligt, når vi får borgerhenvendelser om lokale bekymringer. Når vi – som i tilfældet her – hører om en mistanke om salg af narkotika, er det noget, vi reagerer på. Heldigvis var der god ro og orden, da vi lavede målrettede indsatser i sidste uge, men vi fortsætter med en øget opmærksomhed på Krøyers Plads, til vi føler os sikre på, at der ikke foregår systematisk salg på stedet,” siger leder af nærpolitiet på Amager, Bjarke Alberts, til Havnefronten.

 

Mange går i fælden

I januar i år fik politiet således fat i 65 personer, der blev sigtet for at sælge hash uden for Christiania. Samtidig blev 100 ”kunder” snuppet og fik en flere tusinde kroner stor bøde for at have stoffer.

Politiet har også dykket ned i tallene og set på hvem, der har solgt stoffer på Christianshavn og fandt i februar frem til, at de havde sigtet 40 unge under 18 år for hashhandel omkring Christiania.
I løbet af sommeren kunne politiet berette, at de havde taget dykkere i brug, fordi der var mistanke om, at der var blevet smidt stoffer i vandet, ligesom der blev fundet kontantbeløb på stedet, som politiet mente stammede fra handel med stoffer.

Lokalavisen Havnefronten har tidligere kunnet beskrive, hvordan beboerne på Christiania oplever en stigende intern frustration over den vold, som handlen med stoffer, primært i Pusherstreet, fører med sig.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*