By & Havn går efter 40% almene boliger i nyt kvarter i Nordhavn

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

By & Havns bestyrelse har besluttet, at der skal arbejdes på at etablere 40 procent almene boliger på Svanemølleholm i den kommende udvidelse af Nordhavn. Det er blevet muligt efter Københavns Kommune og regeringen tidligere på året indgik en ny boligaftale, som giver mulighed for at arbejde for 40 procent alment boligbyggeri. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Overborgmester Sophie Hæstorp glæder sig over, at den historiske boligaftale nu giver mulighed for, at flere københavnere kan finde en bolig i hovedstaden.

 

Glæder over flere almene boliger

”Det var hele formålet med den boligaftale, som vi i Københavns Kommune indgik med regeringen før sommer. Det er et syvmileskridt frem for København, for byens udvikling og boligpolitik. Opførelsen af 40 pct. almene boliger betyder, at Nordhavn ikke kun bliver for dem med den store pengepung, men at flere familier med en helt almindelig indkomst kan blive boende i byen. Det vil få betydning for, hvordan hele byen kommer til at udvikle sig i en mere lige retning i mange år frem”, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S), Københavns Kommune.

I By & Havn er man vant til at prioritere byggeriet af almene boliger i København, og i Ørestad er der allerede omkring 20 procent almene boliger. I Nordhavn er der kun 11 procent og derfor er det oplagt at se på muligheden for flere almene boliger her. Siden 2001 er 40 procent af alle almene boliger i København blevet bygget på By & Havns arealer. Med godkendelsen fra bestyrelsen kan man med den næste store lokalplan i Nordhavn udvide ambitionerne for almene boliger.

Adm. direktør i By & Havn, Anne Skovbro, glæder sig over beslutningen og ser frem til at politikerne vedtager en lokalplan for området, som gør det muligt.

Blandede bykvarterer er bæredygtige bykvarterer. Vi kan mærke, at der er stor efterspørgsel fra københavnerne. Derfor glæder vi os til at komme i gang med visionerne for Svanemølleholm”, siger adm. direktør, Anne Skovbro, By & Havn.

 

Mangler betalbare boliger

Også hos Teknik- og Miljøborgmester Line Barfod er der glæde over initiativet.

”Vi mangler i høj grad betalelige boliger i København, og derfor er det især en sejr for københavnerne, at By og Havn nu har truffet en yderst fornuftig beslutning om at gøre plads til 40 pct. almene boliger. Det er et skridt på vejen til at få flere boliger, der er til at betale for de mennesker, der arbejder i byen. Og forhåbentlig er det blot det første af mange områder, hvor de almene boliger kommer til at fylde mere, så vi sikrer en blandet by med bedre sammenhængskraft”, siger Line Barfod.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*