Byens Plantetorv på Refshaleøen gør klar til sæsonen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

 

Det er i weekenden, at Byens Plantetorv igen slår dørene op for den 700 kvm grønne oase målrettet byboeren.

På Refshaleøen er der indrettet en slags urbant plantemekka i en rustik stil, hvor også byboerne kan finde sæsonaktuelle planter, så der kan skabes forårsliv i byens haver og på byens altaner.

Og netop når forårssolen er landet i København, så er det igen tid til at starte beplantningen af byens haver og altankasser, fortæller den 34-årige Pernille Francke, der står bag det urbane plantetorv.

”Udover at man kan finde sæsonaktuelle planter til haven og altanen, så kan man også få rådgivning til, hvordan de skal passes og plejes, hvis de grønne fingre ikke sidder der af sig selv. Og har du ikke udstyret i orden, er der også hjælp at hente her. Vi har nemlig et planteværksted, hvor du kan låne alle de remedier, der er brug for, og finde jord og gødning”, fortæller Pernille Francke.

Det betyder også, at man ikke selv behøver at have jordrester og gødning, som du ikke helt ved, hvor du skal opbevare, derhjemme.

”Du kan gøre dine altankasser og krukker klar til foråret uden at stå med det hele derhjemme. Det er derved let og enkelt at skabe liv og forårsglæde i haven eller på altanen – og så undgår man tilmed al oprydningen efterfølgende”, siger Pernille Francke, der har forsøgt at gøre konceptet så nemt og overskueligt for de flere og flere københavnere, som har fået altan og måske adgang til lidt have.

 

Det skal være nemt at bo grønt i byen

Tanken bag er, at det skal være nemt at bo grønt, også selvom man bor i byen og ikke nødvendigvis har en stor have til rådighed.

Pernille Francke indrømmer, at hun ikke selv havde grønne fingre og drømte derfor om et sted, hvor hun kunne hente inspiration til at få lidt mere grønt ind i hjemmet og på altanen og finde gode råd og vejledning – og ikke mindst have muligheden for at få hjælp til at gøre planterne klar til at komme med hjem. Hun valgte derfor sidste år at slå dørene op for Byens Plantetorv for at danne rammerne om byens grønne mekka.

”Plantetorvet har siden december været lukket ned for vinteren, men er nu igen klar til at skyde forårssæsonen godt i gang. Jeg glæder mig så meget til igen at slå dørene op og møde københavnerne til en snak om, hvordan vi sammen kan få mere grønt ind i deres hjem på en simpel og overskuelig måde. Planter skal være for alle – også dem, der ikke selv har grønne fingre”, siger Pernille Francke.

Byens Plantetorv åbner i weekenden og findes ved siden af Reffen street food.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*