Forsinkelser ved Lynetteholmen er godt nyt for sejlere

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

 

Forsinkelser ved Lynetteholmen giver mulighed for at komme igennem dæmningens gennemsejlingskanal hele april, efter at By & Havn ellers havde meldt ud, at den ville være lukket, mens der blev sat spuns.

Men nu har entreprenør Munck Havne & Anlæg meldt ud, at der kommer en forsinkelse. Den forsinkelse betyder, at mens der egentlig havde været lukket for gennemsejling, bliver der i hele foråret mulighed for at sejle igennem.

Dæmningens gennemsejlingskanal ville have været fuldt spærret i arbejdstiden fra den 4. april 2022 til og med onsdag den 13. april 2022. Men da tidsplanen for anlægsarbejdets spuns-arbejde har forrykket sig, er denne spærring ophævet, og der vil være fri sejlads gennem dæmningen i april 2022.

Primo maj ventes arbejdet med at sætte spuns i ved dæmningen at kunne påbegyndes. Arbejdet ventes at vare cirka 14 dage.

Og i stedet for at annoncere en ny lukning arbejder man på at sikre mulighed for gennemsejling i de 14 dage, arbejdet pågår. By & Havn, Munck Havne & Anlæg og Københavns Motorbådsklub er i dialog om en løsning, og By & Havn udsender opfølgende information forud for, at spuns-arbejdet går i gang.

 

Anden spærring

Dæmningen til Lynetteholmens adgangsvej er ved at tage form i Prøvestenskanalen ud for indsejlingen til Københavns Motorbådsklub. I forbindelse med anlægsarbejdet benytter entreprenør Munck Havne & Anlæg netop nu et brodæk, som ligger midlertidigt på tværs af gennemsejlingskanalen i arbejdstiden.

Brodækket vil blive benyttet senest til og med torsdag den 31. marts 2022 og kan flyttes, hvis man som roer eller sejler ønsker at sejle igennem i entreprenørens arbejdstid. Det tager cirka 15 minutter for entreprenøren at flytte brodækket.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*