Cecilia Lonning-Skovgaard (V): Vi skal have både plejehjem og museum på Nyholm

Foto: Mikael Togeby
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

 

Staten har sat Nyholm til salg, og samtidig har Slots- og Kulturstyrelsen besluttet at udvide den eksisterende fredning af Nyholm. Dermed følger Styrelsen indstillingen fra Det Særlige Bygningssyn.

Det betyder også, at Staten nu har et overblik over, hvad der kan sælges, og samtidig, at Københavns Kommune skal til at udarbejde lokalplan for området. For selvom meget er fredet, så er det fortsat muligt for at bygge, ligesom lokalplanen definerer, hvad området og bygningerne må bruges stil.

I øjeblikket holder Søværnet til på området, og det samme gør tre museumsskibe, som nok fortsat vil være en del af området. Derudover skal Københavns Kommune finde plads til over 40 nye plejehjem, og der findes ikke et eneste på Christianshavn.

Derfor foreslår Beskæftigelses- og Integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) nu, at Staten fra starten fjerner de bygninger, som skal bruges til et internationalt flådemuseum i tillæg til de tre museumsskibe, fra salgslisten.

 

Bevarelse af museumsskibe

”Vi bakker fuldt op om et flådemuseum på området. Det vil passe rigtig godt til de tre museumsskibe – altså fregatten Peder Skram, torpedomissilbåden Sehested og ubåden Sælen. Og så er der Mastekranen, som jeg også forestiller mig sammen med yderligere bygningsmasse indgår i et internationalt museum. Vi har allerede tidligere forsvarschef Tim Sloth Jørgensen inde over projektet, og jeg synes, at det ville være godt, hvis vi fik det cementeret, inden resten blev sat til salg”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard (V)

 

Plejehjem til de lokale

Samtidig slår hun fast, at hun mener, at Kommunen skal tilkendegive overfor Staten, at man går efter at lokalplanlægge et plejehjem i området.

”Det kan Kommunen lige så godt tage en dialog med Staten om først som sidst. Når Staten ved, at der kommer plejehjem, så bør salgsprisen naturligvis også afspejle sig i det”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Hun er åben for, at der også blive plads til nybyggeri i lokalplanen, men ser ikke for sig, at Københavns højeste tårn kommer til at ligge lige dér.

”Vi er jo ude i et historisk område, og selvom jeg ikke lider af højdeskræk, når det gælder bygninger, så handler det også om, at bygge i respekt for området. Dermed ikke sagt, at der ikke er plads til byggekvadratmeter på stedet, men der er en grænse for, hvor meget det kan rage op. Kommer man og siger, at man ønsker at bygge i 75 meters højde, så synes jeg klart, at man skal gentænke det projekt”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Det er den nye forsvarsminister Morten Bødskov, der skal forhandle en aftale på plads med partierne i forsvarsforliget. Det er allerede aftalt, at provenuet skal bruges til materielanskaffelser i forsvaret.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*