Christianshavns måske mest intime frisør

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

For et år siden åbnede Line Lauf Karlsen sin egen lille frisørsalon på Christianshavn. Her er hun eneste frisør i den lille salon, hvor hun nyder friheden som sin egen herre. Dermed kan hun både sikre kunderne en intim oplevelse og samtidig tilrette sin tid, så den passer til hende som småbørnsmor.

Tekst og fotos: Mikkel Bækgaard

Hvad gør man som erfaren frisør, når man har fået sit første barn og har brug for at få arbejde og familieliv til at gå hånd i hånd, og når de normale arbejdstider som ansat i en større salon gør det svært at få det hele til at hænge sammen?

Så starter man da bare sin egen salon, hvor man både kan forkæle kunderne og tilrette tiden på sin helt egen måde.

Sådan var tanken hos Line Lauf Karlsen, da hun for et år siden åbnede sin egen lille frisørsalon, By Lauf, i Dronningensgade på Christianshavn.

“Jeg har arbejdet som uddannet frisør i 17 år, hvor jeg de seneste ti år var ansat hos en salon i Valby. Men da jeg skulle til at tilbage fra barsel med mit første barn, kunne jeg mærke, at jeg ikke kunne få det hele til at fungere med de arbejdstider, jeg havde her. Så derfor besluttede jeg mig for at åbne min helt egen salon, hvor jeg er den eneste frisør. Så kan jeg gøre tingene helt, som det passer til mig, hvor jeg selv kan sætte arbejds– og åbningstiderne“, fortæller Line Lauf Karlsen i sit hyggelige lokale rundt om hjørnet fra Christianshavns Torv.

God tid til kunderne

Her i sin egen salon gør Line Lauf meget ud af både at have tid til at forkæle sig selv og sine kunder.

“Der er altid kun mig og kunden i salonen, og det giver et rum for intimitet, som jeg synes er vigtigt. Samtidig sætter jeg god tid af og har altid mindst 45 minutter til kunden. Dermed har jeg tid til det, som kunden har brug for, også selvom vi måske ikke har aftalt det hele på forhånd. Så kan vi være impulsive og måske få tid til en hårkur eller at ordne brynene også“, siger Line Lauf Karlsen, der indtil videre elsker sit nye liv som selvstændig.

Det gør hun også, selvom der følger en række praktiske gøremål med, når hun pludselig selv har ansvaret for det hele.

“Jeg nyder virkelig de forskellige gøremål, der er. Men det er da klart, at nogle gange kunne det være rart med en til at vaske vinduerne eller lave lidt rengøring. Men det fede er jo, at jeg selv bestemmer“, siger hun.

Passer på kunderne og sig selv

Det var ellers et hårdt tidspunkt, at Line Lauf Karlsen valgte at starte sin egen salon på. Hun åbnede første januar 2021, hvilket var midt i en stor coronabølge.

“Jeg startede simpelthen med lockdown, så det var hårdt at åbne en salon uden at kunne have kunder. Derfor var det også virkelig dejligt, da jeg endelig kunne slå dørene op for kunderne“, siger Line Lauf Karlsen, der glæder sig over, at der er kommet godt med kunder til – blandt andet tidligere kunder fra den gamle salon, hun arbejdede i, der er fulgt med.

Men selvom der ikke længere er coronarestriktioner, gør Line Lauf Karlsen en dyd ud af at passe på både kunder og sig selv:

“Jeg klipper stadig altid med mundbind på. Det er jo en tryghed, både for mig og kunderne. Og jeg vil nødig være nødt til at lukke ned, fordi jeg bliver syg. Og modsat andre saloner med flere frisører kan jeg ikke lige få en af de andre til at dække ind for mig“, siger frisøren, der trods dette ingen planer har om at skulle udvide butikken med andre frisører end hende selv.

By Lauf

Lille frisørsalon på Dronningensgade på Christianshavn. Her har Line Lauf Karlsen i et år drevet sin egen lille, intime salon, hvor hun er eneste frisør. Her er stemningen intim, og alle produkter er biodynamiske. www.bylauf.dk

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*