Efteruddannelse skabte ikke kun fornyet selvtillid – men også nyt job

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Ledighed i længere tid har konsekvenser for selvtilliden. Det ved Anna Jeppesen, der efter et års jobsøgning mærkede, at troen på egne evner langsomt forsvandt, efterhånden som afslagene samlede sig.

Anna Jeppesen sprang derfor til, da hun via Københavns Kommune blev tilbudt et efteruddannelsesforløb hos Visma DataLøn og ProLøn A/S.

”Man begynder at tvivle på sig selv, når man bare går hjemme for sig selv. Det tærer på selvtilliden og man savner noget bekræftelse på, at man er lige så dygtig som alle andre. Bedre bliver det ikke af pseudokurser, der sjældent viser sig at have en effekt. Derfor er jeg utrolig glad for, at jeg fik muligheden for at deltage i den her uddannelse hos Visma DataLøn og ProLøn, hvor jeg kunne genfinde mit engagement og mine kompetencer”, siger Anna Jeppesen, der efterfølgende er blevet ansat som Customer Care Consultant.

Virksomheden samarbejder med Københavns Erhvervshus om et 5,5 ugers uddannelsesforløb, hvor kursisterne bliver opkvalificeret til at håndtere lønadministration i små- og mellemstore virksomheder.

 

Klar i job

Første gruppe af kursister har allerede færdiggjort forløbet på Vismas hovedkontor i Carlsbergbyen med et flot resultat: Ud af de 24 ledige, der startede forløbet, har 19 bestået og er dermed klar til nye udfordringer inden for løn og personale. Blandt de øvrige fik fire personer job undervejs – en af dem var Anna Jeppesen, som softwarevirksomheden selv ansatte.

 

Ligeværdighed og gensidig respekt

Det var navnlig gåpåmodet og viljen til at være en del af virksomheden, der gjorde, at Anna Jeppesen gjorde sig bemærket blandt deltagerne. Det fortæller Customer Service Director i Visma DataLøn og ProLøn, Henriette Jensen.

”Der gik ikke ret lang tid, før vi mærkede kursisternes store energi og gåpåmod i forhold til at lære og forstå faget. Navnlig Anna hørte jeg om, og til jobsamtalen var det tydeligt, at der var tale om et rigtig godt match. Hun havde lysten og viljen til at være en del af det her”, siger Henriette Jensen og tilføjer:

”Vores opgave er at få de ledige til at opdage deres potentiale og give dem fornyet selvtillid og tro på sig selv. Når vi lykkes med dette, har både vi og den ledige vundet. Vi har fået dækket et behov for dygtig arbejdskraft, og den ledige har fået en hverdag med gode kollegaer”.

 

Mange flere bør give ledige en chance

Anna Jeppesen håber, at mange flere kommuner og jobcentre tør tage chancen og udvise det mod og den nysgerrighed til at tilbyde uddannelsesforløb, som kan være en hjælp til mennesker uden for arbejdsmarkedet, der risikerer at miste troen på deres egne evner.

”Jeg synes nogle gange, at det kan være lidt svært at få øje på kommunens engagement, når det gælder om at række ud til de ledige, som efter en relativt kort uddannelsesforløb kan få udnyttet deres potentiale til at komme i arbejde. Jeg ville ønske, at mange flere gjorde som Københavns Kommune og Visma DataLøn og ProLøn”, slutter Anna Jeppesen.

 

Visma DataLøn er i øjeblikket i dialog med Københavns Kommune om at starte endnu et forløb. Interesserede kan få mere at vide i Københavns Erhvervshus eller læse nærmere om forløbet på DataLøn & ProLøns hjemmeside: https://www.dataloen.dk/services/kurser/opkvalificering/

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*