Julebasar i den svenske kirke – nu på 110. år

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Andres Bo Petersen

 

Kirken var lige bygget færdig, da julebasaren i 1912 så dagens lys. Kirken var indviet af den kongelige svenske familie, og julebasaren i den svenske Gustafskyrkan, som kirken på Folke Bernadottes Allé 4 officielt hedder, strålede på alle måder.

Der var frivillige medhjælpere iført svenske folkedragter, og nogle af netop de dragter er stadig at finde i kirken og på årets jubilæumsbasar.

”Vi passer godt på kirkens folkedragter. Hvert år glæder vi os til at finde dem frem for at være festklædt, når julebasaren åbner”, siger Anna Bayer, der er ansvarlig for pleje af denne kulturskat.

Julebasaren har altså en lang tradition og er måske den ældste i Danmark.

”Mange mener også, at det er basaren med den hyggeligste atmosfære, og at det slet ikke bliver jul, hvis ikke der bliver tid til at ose rundt i de fyldte boder, drikke glögg og smage luciaboller, jubilæumskaka og lækre smörgåsar i caféen.”, siger Anna Bayer.

Det er muligt at købe svenske specialiteter som ostkaka, julskinka, laks og forskellig slags ost, knækkebrød, polkagrisar med mere. Nogle af julegaveindkøbene kan også ordnes i god tid, og hvis der er brug for ny julepynt til 1. advent, er der meget at vælge imellem. Flotte loppefund og måske en god gevinst i et af lotterierne lokker.

”Gustafskyrkan får ikke bidrag fra Sverige eller Danmark til kirkens drift og forsamlingens aktiviteter. Indtægten fra julebasaren er derfor et vigtigt bidrag, og de mange frivillige, som deltager i julebasaren hvert år, er med til at gøre det muligt sammen med de mange besøgende”, siger Anna Bayer.

Der afholdes mange koncerter i kirken i årets løb, og på julebasarens sidste dag er der julekoncert kl. 14.

Julebasaren indvies af H.K.H Prinsesse Benedikte kl. 14 fredag den 18. november. Herefter åbner basaren kl. 15.

Åbningstider for 110-års jubilæumsbasar:
Fredag 18. nov. kl. 15-18
Lørdag 19. nov. kl. 11-17
Søndag 20. nov. kl. 11-16
Læs mere om julebasaren på Svenska Gustafskyrkans hjemmeside: https://www.svenskakyrkan.se/kopenhamn

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*