EU-penge til danske projekter for bæredygtig energi

EU notes EU pengesedler
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Anders Bo Petersen

 

Der skal fart på alle dele af den grønne omstilling, så derfor har EU afsat penge til, at danske kommuner kan få støtte til investeringskoncpeter.

Projekterne skal gøre det lettere at gennemføre energibesparende projekter eller projekter, der fremmer bæredygtig energi. Tilskuddet er ikke beregnet til direkte at finansiere energiomlægninger, men bruges snarere til at udvikle et investeringskoncept, herunder markedsanalyser, juridiske analyser og feasibilityundersøgelser, som har til formål at åbne døre for opfølgende investeringer.

En række danske kommuner har allerede modtaget støtte i tidligere ansøgningsrunder. Det gælder blandt andet Aarhus, hvor man har fået penge til at lave en plan for at genindvinde spildvarme fra industrien, så den kan bruges igen.

I Fredericia har man fået penge til et low tech-projekt, som skal skabe bedre sammenhæng i trafikken. Her introduceres tre nye busruter, som kobles med cykelparkering og servicefaciliteter, der skal flytte trafik væk fra privatbiler.

Ringkøbing-Skjern har fået penge til et projekt, der skal sikre en hurtigere udrulning af elopladere i byen, så der kommer bedre sammenhæng mellem opladning i eget hjem, ladestandere i byen og endelig et net af hurtigopladere.

På Samsø har man fået støtte til at undersøge, hvordan man får mere biogas som en del af den ambitiøse klimaplan, som kommunen allerede har. Projektet vil analysere mulige investeringer i biogasopgradering, herunder brug af husholdningsaffald.

Den næste ansøgningsrunde har deadline den 30. september, og man kan læse mere på https://www.eucityfacility.eu/ om både ansøgningsreglerne og de projekter, der allerede har fået støtte.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*