Filmfestival fik succes med kinesiske film

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

 

Den netop afholdte filmfestival Making Waves – Navigators of Hong Kong Cinema, var en succes. Det mener i hvert fald arrangørerne, som havde fået festivalen til København som en del af markering af 25-året for oprettelsen af ​​Hong Kong Special Administrative Region (HKSAR) tilbage i 1997.

“Hong Kong er ved at blive et kulturcentrum i Asien. Vi høster gevinsterne af at være en fusion mellem øst og vest – og vi er fokuseret på at blive et centrum for international kulturudveksling mellem fastlands Kina og resten af verden”, siger Gilford Law, direktør for Hong Kong Economic and Trade Office i London.
Filmfestivalen, som blev afholdt i Cinemateket, viste syv film, som er noget af det bedste, som Hong Kong har kunne fremvise. Fra en tidløs klassiker, der netop er blevet nyrestaureret i 4K til flere prisvindende film fra dette års Hong Kong Film Awards. Sideløbende vil der også blive afholdt en virtuel fotoudstilling online, der genfortæller de unikke perspektiver af Hong Kongs filmindustri gennem fire Hong Kong-fotografers linser.

“Making Waves-programmet har især tilbudt en indsigt i den nye generation af filmskabere, der vil fortsætte med at bygge på Hong Kongs berømte kreative innovation. Vi er meget stolte af at støtte programmet – og for at kunne fremvise Hong Kong som “Asiens Hollywood””, siger Gilford Law.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*