Havnebad skal være tilladt for alle overalt

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Lars Philipsen Prahm       
Folketingskandidat for Moderaterne i Københavns Storkreds
Havneholmen 86,6. th.
1561 København

København er en af verdens bedste byer at bo og leve i. Det erfarer vi, når vi kommer hjem efter spændende oplevelser på udenlandsrejser, og når vi møder nogen af de mange udlændinge, som har valgt at arbejde og bo i København.

En af de største attraktioner ved livet i København er de lange havnekajsområder, hvor alle kan nyde udsigt og frisk luft, og så det dejlige pust at hoppe i vandet. Det siges, at det bliver til mange hundrede tusinder af badeture i løbet af året, og vinterbadning er særdeles populært, og så skulle det også være sundt for helbredet.

Københavns kommune har etableret en række meget fine afgrænsede badeområder på udvalgte steder i havneområder. Her kan de badende boltre sig uforstyrret af motorbåde. Hvis man bader udenfor disse afgrænsede områder, er det ulovligt, og det hænder, at politiet i motorbåd eller fra kajen udsteder advarsler eller bøder, hvis vi hopper i vandet lige der tæt ved, hvor vi bor eller opholder os.

Flere badende end motorbåde

Begrundelsen for at gøre det ulovligt at bade i havnen hvor som helst er oplagt for at reducere risikoen for ulykker med badende og motorbåde. Men kunne disse begrænsende restriktioner ikke gøres langt mere fleksible, så der tages optimalt hensyn til os badende i stedet for til de langt færre motorbåde?

Vi har tidligere haft en meget ulykkelig dødsulykke, hvor en vandskuter sejlede direkte ind i en motorbåd i Københavns havn. Men mig bekendt har der aldrig været en alvorlig ulykke med badende og motorbåde, og derfor bør man overveje, hvorledes de mange daglige havnebade udenfor de afgrænsede områder kan gøres lovlige.

Man kunne fastlægge baderestriktioner, som er langt bedre for os badende københavnere. De badende skal naturligvis afholde sig fra at svømme længere ud i havnen og aldrig tværs over havnen. Ved havnebussens stoppesteder skal man naturligvis ikke risikere noget, og derfor bør reglerne være, at badning ikke er tilladt i området ved stoppestedet og f.eks. 100 meter til hver side. Øvrige steder langs havnekajen kunne det fastlægges, at motorbåde skal holde afstand på mindst 25 m fra kajen og kun sejle igennem dette område vinkelret på kajen og kun med lav hastighed og under forsigtigt hensyn til eventuelle badende.

Ved at gøre de mange havnebade udenfor de afgrænsede havnebad-områder lovlige, således at det bliver lovligt at bade næsten overalt i havnen, vil København blive et endnu bedre sted at leve for os alle.

Det er jo tosset, at tusinder af havnebade til dagligt sker ulovligt, når man blot kan ændre loven og tage mere hensyn til borgerne i stedet for til motorbåde.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*