Hun flyver ud af vinduet på Havneholmen

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Anders Bo Petersen

 

I Kunstvinduet på Havneholmen åbner udstillingen ”SoEL åbner i morgen”, som er anden del af to samtidige udstillinger i Anne Dyhr & SoELs projekt: ”Hun flyver ud af vinduet”. Den første del foregår på udstillingsstedet Ta-da – i et møntvaskeri på Østerbro.
Udstillingerne har fokus på hjemmets kultur og identitet. Anne Dyhr & SoEL arbejder med frisættende ritualer, hvor hjemlige materialer og objekter er i fokus for leg og nyskabelse. I del to træder kvinden ud af hjemmets ramme og genetablerer sig i en ny kontekst, hvor Kunstvinduets udstillingslokale ses som et imaginært, frisættende rum. Genstande udstilles som i en butik, der næsten er klar til at åbne, men, som titlen antyder, med en tøven indbygget.


Hajtænder og plastik

I installationen indgår tegning, fotografi, bivoks, broderet satin, hajtænder, strik, flettet snor, keramisk modvægt, tekstiler – specielt italienske – plastskilt og modulkonstruktioner til præsentation af værker.
SoEL – Sound of Everyday Life – er Anne Dyhrs fiktive samarbejdspartner og arkiv, og duoen arbejder begge steder med fotografi i udvidet form og altid med et glimt i øjet, hvor humor og sårbarhed væves sammen i et visuelt legende udtryk.
Anne Dyhr er uddannet fra Glasgow School of Art med speciale i Fine Art Photography, og i dag arbejder hun med både fotografi, installationer og tekster.
Kunstvinduet finder man på Havneholmen over for nr. 80. Udstillingsperioden er fra den 4.-27. september 2022. Udstillingen betragtes udefra og er åben hele døgnet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*