Ikea i gang med broen over Dybbølsbro

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen og Anders Bo Petersen

 

Man kører allerede over en bro, når man skal passere jernbaneterrænet ved Dybbølsbro. I fremtiden kan man også passere hen over Dybbølsbro ved den kommende Ikea bygning og Kaktustårnene. Altså en bro over broen.

Den bliver nemlig en del af et parkstrøg mange etager oppe og en helt ny unik type park i byen.

”Vi er i gang med opstarten i de her dage, og man kan se, at de første søjler allerede er sat op. Imens er der spærret for biltrafik, så arbejdet er sikkert at udføre. Broen skal sikre, at de to taghaver rammer hinanden – altså den hos Ikea og den på Kaktustårnene”, fortæller ekspansionschef Anders Lyhne Nordtorp fra Ikea.

Er man interesseret i at høre mere om projektet, så stiller Ikea og deres Dorte Mandrup Arkitekter op ved et borgermøde den 30. august klokken 17 i Soho i Kødbyen. Der er billetter via Billetto. Her vil arkitekterne og Anders Lyhne Nordtorp også fortælle om det nye city varehus, som ifølge Ikea bliver et grønt hus. Byggeriet forventes at få certificeringen Breeam Outstanding, som er den højeste standard for bæredygtigt byggeri, og der anlægges en taghave og udendørsarealer med 250 træer og buske. På taget af Ikea København kommer der solceller, og indendørs åbner også et Circularity Lab, hvor man bl.a. kan få hjælp til at forlænge levetiden på dine møbler derhjemme.

Det er planen, at broen skal stå færdig, inden Ikea åbner.

 

Mindre varehus

Ikea København er en nytænkning af det varehuskoncept, Ikea er kendt for i dag. City varehuset bliver mindre og tilpasset københavnernes behov og fremtidens forbrugsmønstre. Men der bliver ikke et tag-selv-lager i Ikea København, som man kender det fra Ikea iøvrigt. I stedet gør Ikea det muligt at bestille alle varer og få dem leveret hjem. Boligtilbehørsprodukter som f.eks. glas, lys, puder osv. kan man købe og tage med hjem med det samme.

Uanset om den kommende Ikea ved Fisketorvet bliver en succes, så kommer konceptet med en mini-Ikea formentlig ikke til at blive udvidet til en regulær-Ikea.

Selskabet bag Ikea har nemlig over for Lokalavisen Havnefronten bekræftet, at de sidste 16.000 m2 byggeret mellem Ikea og Cabinn-hotellet er sat til salg, og køberen offentliggøres i løbet af sommeren.

Med et evt. frasalg kommer Ikea endegyldigt til at fraskrive sig muligheden for at gøre Ikea-byggeriet større, hvis interessen og efterspørgslen skulle overstige forventningerne med det nye varehus.

Foruden et varehus i tre etager kan du bl.a. glæde dig til den omtalte offentligt tilgængelig taghave, en Ikea Restaurant, Café, svensk Madmarked og meget mere.

1 Comment

  1. Det undrer mig at de nu lægger undertal under broen uden at få tætnet afløbene fra “Park området”. Det ender jo med at pladerne og ophæng må blive påvirket af søer af vand.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*