Kanalhuset på Christianshavn får fem hjerter

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

På Dagbladet Politiken har de opdaget et af Christianshavns lidt nyere steder – Kanalhuset CPH. Bagved står erhvervsmanden Lennart Lajboschitz, der også står bag folkehuset Absalon på Vesterbro og nå ja – så også lige startede Tiger-butikkerne m.m..

Det er fællesspisninger, der, den dag Politiken var forbi, havde trukket 70 mennesker til langbords. For de lokale er det ingen overraskelse, at det gamle Søkvæsthus, som Lajboschitz købte for 160 millioner kroner tilbage i 2016 og brugte et par år og lige så mange penge på at renovere, er blevet lidt af et trækplaster.

Ud over at byde på fællesspisning til afgjort rimelige penge, så er Søkvæsthuset ombygget til et boutique-hotel med 12 værelser og 14 lejligheder til længere ophold.

Da hotellet åbnede var Havnefronten forbi, og Lajboschitz fortalte, at man netop med stedet ønsker, at gæsterne skal komme ned i tempo og opleve nærvær og fællesskab.

Så fra starten var der fælles spisning og aktiviteter på programmet såsom fællesyoga og strikkeklub.

Faktisk kom man senere i gang end planlagt. For coronakrisen kom i vejen. Det gav så til gengæld lejlighed til at fortsætte istandsættelse af bygningen fra 1754. Med gamle bygninger er der sjældent et hjørne, som man ikke kan renovere på.

”Forholdet til kone, børn og venner – de nære relationer – er meget vigtigt for mig. Hvis vi også kan være katalysator for, at andre også tilbringer mere tid med hinanden og opnår den følelse af samvær, vil vi være stolte over det. Kanalhuset er en mulighed for, at mennesker kan finde sammen, så der kan opstå noget i mødet mellem dem”, sagde Lennart Lajboschitz. Med anmeldelsen i Politiken tyder noget på, at det i hvert fald blev opnået.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*