Bro mellem Islands Brygge og Enghave Brygge kan tidligst vedtages i 2024

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

Selvom politikerne på Københavns Rådhus nu har sat gang i en såkaldt foranalyse og i maj officielt bevilger pengene til cykel- og gangbroanalysen, så bliver analysen ikke klar til næste års budgetforhandlinger. Dermed kan broen allertidligst vedtages i 2024.

Det skriver Teknik- og Miljøforvaltningen i et svar til Lokalavisen Havnefronten. Ifølge forvaltningen kan man ”ikke nå at fremlægge foranalysens resultater til Budget 2023, da denne forhandling ligger efter sommerferien i slut august/start september 2022. Forvaltningen forventer at kunne fremlægge foranalysens resultater umiddelbart efter, foranalysen afsluttes, til Budget 2024, hvor politikerne skal beslutte, om de vil afsætte midler til den videre projektering og anlæg af broen”, skriver embedsmændene.

Forvaltningen har tidligere fremlagt resultaterne af en foranalyse af en sydligere cykel- og gangbro mellem Teglholmen i Sydhavnen og Amager Fælled, og her estimerede Forvaltningen, at fra pengene var bevilget, så ville der gå fem år inklusiv projektering og VVM-undersøgelse.

Det betyder også, at en den nye bro mellem Islands Brygge og Enghave Brygge tidligst vil kunne stå færdig i 2029, og det er også et optimistisk gæt.

 

Venstre og Radikale bag ønske

Broen over havnen er et ønske, som Venstre og Radikale i en årrække har konkurreret om at være initiativtager til.

Med årets lille budgetaftale udtrykte begge partier også stor begejstring for projektet.

“Vi er virkelig glade for, at det lykkedes at kæmpe en foranalyse af en bryggebro mellem Islands Brygge og Enghave Brygge igennem. Det er vigtigt at få hele havnen bundet så godt sammen som muligt”, sagde Mia Nyegaard, kultur- og fritidsborgmester (Rad.) dengang til avisen.

Tilsvarende toner var der fra Venstres gruppeformand Louise Theilade Thomsen.

“Jeg er utrolig glad for, at Venstre var med til at sikre, at vi nu undersøger, hvordan en cykel- og gangbro mellem Enghave Brygge og Islands Brygge skal udformes. Det arbejde har vi kæmpet for at sætte i gang længe”, sagde altså Louise Theilade Thomsen i forbindelse med bevillingen af foranalysen.

Sydhavnsmetroen og den kommende metrostation ved Enghave Brygge forventes at åbne i 2024. Dermed kommer der til at gå mindst fem år, før det bliver muligt hurtigt at komme til metroen for beboerne i den sydlige del af Islands Brygge.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Hvordan skal ny broforbindelse over havnen se ud - Lokalavisen Havnefronten

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*