Kunstvinduet på Havneholmen klar med ny udstilling

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Kunstneren Troels Aagaard arbejder med udgangspunkt i maleriet. Hans værker integrerer det sanselige og uregerlige med struktur og orden, som kendes fra naturvidenskaben, hvor systemiske principper og geometri får en bærende rolle.

Titlen på udstillingen i Kunstvinduet på Havneholmen refererer direkte til talemåden at have stjerner i øjnene. Udtrykket betyder, at man er forventningsfuld, glad/lykkelig eller på anden måde opstemt, hvilket ofte medfører, at man spærrer øjnene op – og hvis øjnene er en smule fugtige, så kan det reflekterende lys se ud som skinnende eller funklende stjerner i øjnene.

”Jeg arbejder med maleriet i et udvidet felt. Det betyder, at jeg ikke kun er interesseret i, hvad der sker på fladen af maleriet, men i lige så høj grad arbejder med spørgsmål om, hvordan et maleri kan se ud, og hvilken form det kan tage. Jeg er nysgerrig på maleriets vegne. Både det formmæssige og det indholdsmæssige og forsøger med allerede eksisterende redskaber at udvikle det”, siger Troels Aagaard.

Troels er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og har udstillet på utallige både solo- og gruppeudstillinger på bl.a. Charlottenborg, Sophienholm, KUNSTEN, Randers Kunstmuseum og Fuglsang Kunstmuseum. Han har desuden skabt adskillige permanente udsmykninger og er i gang med at forberede en stor duo-udstilling til Esbjerg Kunstmuseum, der åbner forår 2023.

.

Hjemmeside: troelsaagaard.dk

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*