Nors har åbnet i A-huset på Bryggen

Teamet på arbejde den dag Havnefronten var forbi. Foto: Jesper Schou Hansen.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Jesper Schou Hansen

Her i oktober har Islands Brygge fået en ny cafe. Nors hedder den efter familien Norsell, der står bag Nors Food & Drink. Man finder cafeen i det såkaldte A-hus på selve gaden Islands Brygge. Samme hus som også huser både en Irma, frisør og yderligere tre spisesteder. I lokalerne fandt man tidligere Fars Dreng, der måtte opgive at drive deres cafe, efter de ellers i mange år med stor succes havde og stadig har, cafeer i indre by.

”Vi har åbnet med en solidt menukort, som gør, at vi holder åbent fra morgen til aften, og hvor kortet veksler i løbet af dagen”, fortæller Dorte Norsell, der sammen med sin mand Peer og børnene Emma og Thomas driver cafeen.

”Vi har boet mange år i udlandet og arbejdet i hotel- og restaurationsbranchen, så vi har ladet os inspirere af vores egne internationale oplevelser – og kokkens ditto – og har sammensat et menukort, der blandt andet byder på en populær australsk morgenret: en Brekky Bun, som er en slags morgenmadsburger, der er fantastisk, hvis man er til noget mere substantielt end den croissant, som vi også har på kortet”, siger Dorte.

Brunchkortet kører helt frem til kl. 15.30, så der er rig mulighed for prøve det af, selvom man ikke står der kl. 08:30. Fra 15.30 og til 17:00 kører Nors med et beskedent snack-kort, og derefter gør

aftenkortet sit indtog. Allerede inden for de første ti dage, hvor Nors har haft åbent, har det vist sit værd.

.

Aften og vin

”Retterne på aftenkortet er sammensat i samarbejde med vores italienske kok. Planen er over tid at tilpasse menukortet både i forhold til årstiderne, men også i forhold til hvad der efterspørges”, siger Dorte.

”Vi har fint med plads til, at man også kommer forbi, hvis man bare har lyst til et glas vin. Og til sommer er der endnu flere pladser udenfor. Vi har et ret markant vinkort med et pænt udvalg pr. glas og ret mange flasker på selve kortet, fordi Thomas er gået op i at vælge spændende og gode vine”, siger Dorte. Havnefrontens udsendte kunne ved selvsyn konstatere, at vi taler om et vinkort på adskillige sider, netop fordi Nors gerne vil byde folk indenfor, uden at man nødvendigvis også kaster sig over menukortet.

”Vi synes, den sydlige del af Islands Brygge kunne bruge et afslappet sted til lidt lækkert at spise og noget dejligt at drikke, så vi håber, at de lokale tager os til sig og kommer, både når de har lyst til kaffe, en god brunch, lidt aftensmad eller en hyggestund over en god flaske vin eller en cocktail”, siger Dorte Norsell.

.

Navn efter familien

Navnet kommer fra de første fire bogstaver af familiens efternavn, som er Norsell. Food & Drink er et nik til familiens internationale baggrund. Deres logo, som skriver Nors med et helt rundt O, er tænkt som en illustration af, at de er kommet ”full circle” og nu er tilbage i Danmark.
”Min mand og jeg har været udenlandsdanskere i 27 år, og vores børn, Thomas og Emma er født i Australien. Det her er vores chance for at lave noget sammen i Danmark, og det har vi glædet os meget til at dele med andre. Vi vil gerne blive en fast del af livet på Bryggen og være de lokales go-to sted for mad og drikke og god service, et sted som har hjertet med ”, siger Dorte Norsell.

.

Nors på Facebook: https://www.facebook.com/NORScph

Instagram: https://www.instagram.com/nors.cph/

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*