Lokalavisen Havnefronten 20.-21. april 2022

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Det kan være nødvendigt at indkvarterer ukrainske flygtninge på krydstogtskibe i Københavns havn. Det siger Beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken (V) til Havnefronten. Han mener, at de næste måneders krig i det østlige Ukraine kommer til at afgøre hvor store flygtningestrømme, der vil komme det næste stykke tid.

Selvom planlægningen af en ny bro mellem Islands Brygge og Enghave Brygge er startet, så vil den allertidligst stå færdig i 2029. Og det kræver, at politikerne i første hug bevilger hele beløbet til den nye bro.

Reddet af Ikea

Fjernbusterminalen, der bygges ved Dybbølsbro, kan virke en anelse spartansk. Men naboen Ikea har fem minutter i tolv ændret designet på deres kommende varehus, som i øjeblikket er under opførsel tæt på Fisketorvet. Det betyder, at passagererne får direkte adgang til hele bistroområdet i Ikea.

Både på Sluseholmen og Teglholmen bor en del ukrainere. Vi har genbesøgt Sergey og hans søn Arthur, der i starten af krigen – og med en kæmpe klump i halsen – fortalte om hvordan det gik. Og så viser det sig, at formanden for sammenslutningen af Ukrainere i Danmark også bor på Sluseholmen. Så ham har vi også talt med.

Ballade omkring Amager Fælled Venner

I Amager Fælled Venner skændes de så det brager. Medierne er udelukket fra generalforsamlingen men at bølgerne går endda ekstremt højt vidner indkaldelsen til generalforsamlingen om. Her kan man læse om censur, mobning, sletning fra distributionslister og om hvordan en ekstremistisk aktivistgruppe, er ved at have presset nogle af de oprindelige stiftere og aktive helt ud af foreningen.

I den noget mere fredelige ende har vi være på besøg hos Rufino på Christianshavn, hvor man har skabt italiensk hygge i et kælderlokale – og har dejlige italienske retter og vine på menukortet.

Det og meget mere kan du læse i den trykte avis, der udkommer langs hele havnen – eller i denne digitale version.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*