Lokalavisen Havnefronten 4.-5. maj 2022

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Som den anden af Fisketorvets butikker dropper Humac nu sine russiske ejere og kommer med omgående virkning på danske hænder. Det er ejeren af fodboldklubben Vendsyssel FF, Jacob Andersen, der har købt Humac.
Kan et parkbrugerråd dæmme op for støj og ballade langs Islands Brygges populære offentlige havnepark? Ja mener SF, der stiller forslag om større brugerinddragelse, for at dæmme op for problemerne.
Der skal være fri adgang til at gå langs havnen – men det har længe voldt problemer på Christianshavn, hvor det almene boligselskab Bo-Vitas lokale afdeling har nægtet at fjerne hegn og låger. Senest har lågerne været aflåst med cykelkæder – men det nægter foreningen at have noget med at gøre og mener, at det skyldes nogle, der “ikke vil os … det godt”.
Så er både Socialdemokratiet og Radikale ude og slå et slag for Lynetteholm, som de minder om både skal være en del af sikringen af København mod oversvømmelser og skabe nogle af de mange boliger, som København mangler. Rambøll, der har lavet en i medierne stærkt udskældt miljørapport, går i samme avis i rette med kritikerne og understreger, at de mener at have lavet et solidt miljøarbejde med rapporten.
Så kommer vi ikke uden om, at der er krig i Ukraine. I denne omgang har vi mødtes med Maryna og hendes to børn Vladyslav og Polina, som alle er flygtet fra Kyiv bydelen Obolon og nu har fundet midlertidigt husly på Sluseholmen. Vi tog en snak om både flugten og fremtiden.
København har en lang jødisk historie. Det tænker man måske ikke på i dagligdagen, så Havnefrontens Mette Yde har brugs et nyt gratis fold-ud-kort, der viser vej til forskellige jødiske lokaliteter også langs havnefronten.
Og så skal du ikke snydes for noget af det søde, for vores skribent Mikkel har været forbi Milles Minis på Teglholmen, der med kager sørger for at få dækket det søde behov.
Havnefronten udkommer ikke kun online – men på også på tryk og avisen er på ud i postkasserne langs havnen ligesom man kan få den hos supermarkeder etc. langs havnen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*