Maskefald – en Christiania Cabaret af Steen Koerner

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Et af byens små teatre genopstår med helt ny forestilling og ny teaterleder. ”Byens Lys” på Christiania, vender tilbage helt nyrenoveret, med Steen Koerner som teaterchef – og med en helt ny forestilling: Maskefald. Det skriver teatret i en pressemeddelelse.
”Det er ikke nye boliger, der skal åbne Christiania for omverdenen og københavnerne. Det er kunsten og kulturen. Sådan var det engang – og sådan skal det være igen. Det skal vi kendes på. Derfor har jeg sammen med et fantastisk hold skabt en helt ny forestilling for alle, der elsker musik, dans, bevægelse og
fællesskab. , siger Steen Koerner, teaterleder, “Byens Lys”.
Steen Koerner er manden bag den Reumert belønnede hip-hop-version af Nøddeknækkeren og
Cykelmyggen Egon på Østre Gasværk. Han er danser, koreograf, bor på Christiania – og nu også teaterchef for bydelens smukke teater ”Byens Lys”.
Nu har han sammen med venner, ildsjæle og et hold af kunstnere, genskabt Christianias fine teaterhus og iscenesat teatrets første nye forestilling i mange år. Teaterbygningen, ”Byens Lys”, er i sig selv en oplevelse at besøge.
Nu genopstår salen med nyt lydanlæg, flere siddepladser, større scene – men stadig med kæmpe brændeovn, der vil buldre hver aften under forestillingen.

En fortolkning

Maskefald er en forestilling, ja, et billede af mennesker lige nu og her, fortolket gennem skuespil, digt, dans og musik. Skabt – i følge pressemeddelelsen – “af et kunstnerisk kollektiv helt i den ånd, som altid har været Christianias DNA og sjæl”.
Maskefald handler om at være ærlig i en verden, der kan være svær at gennemskue. At turde smide masken, at optræde uden maske er målet. Forestillingen er et univers af skuespil, luftakrobatik, tekster, live musik, ballet og electric-boogie.
”Teatergruppen Solvognen stod engang her på denne scene. Det er værd at huske på og samle den tråd op, når vi skaber teater her i dag”, siger Steen Koerner, der lige nu er i gang med prøverne frem mod premieren, den 12. oktober.

Medvirkende

Blandt de mange medvirkende er skuespillerne Josephine Raahauge og Mia Lerdam. Den finske balletdanser Lyylia Koivuniemi og den hollandske luftartist Michiel Tange van Leeuwen. Det Christiania-baserede band ”Smag Paa Dig Selv”, der denne sommer spillede på Roskilde Festivalens Rising Scene og – efter en koncert i Huset i Magstræde – fik Politikens anmelder til at skrive: ”Jeg er stadig lidt i chok. Ømme stænger. Øm nakke. Euforisk helt ind til knoglerne og en af den slags begivenheder, vi kommer til at tale om i mange år. En energiudladning så kraftfuld, at endorfinerne må hænge i luften inde omkring Magstræde endnu. Så seriøst medrivende og eksplosivt, at spillestedspersonalet givetvis stadig render rundt og tørrer sved op fra pytterne på gulvet. Altså … hvornår har du sidst set nogen headbange til en jazzkoncert?”
Maskefald – Byens Lys 12.- 23. oktober
Tekster af: Jesper Groth, Clemens Telling, Thorbjørn
Øllgaard, Vera My og samples fra Hermann Hesse.
Musik af: Smag Paa Dig Selv, Yo-Akim, Vera My, Andy Benz og
Nico De Frost.
Iscenesættelse: Steen Koerner
Musikalsk ledelse: Andreas Bennetzen
Visuel designer: Michel Winckler-Krog – Hackstage
Medvirkende: Josephine Raahauge – Mia Lerdam – Thorbjørn
Øllgaard – Oliver Lauridsen – Albert Holberg – Vera My – Andy
Benz – Lyylia Koivuniemi – Nico De Frost – Michiel Tange van
Leeuwen – Benjamin Skop
Tonemester: Andreas Olander
Grafik: Lars Schmidt Hansen
Foto: Rozbeh Zavari

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*