En klassisk Brygge-cafe er genåbnet i nyt design

Tobias Faber på den lille plads foran cafeen, hvor kommunens entreprenør har lånt hans krukker til at skabe en lille grøn oase.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print
Af Jesper Schou Hansen

 

Den har ligger der næsten lige så længe, der har været cafeer på Bryggen. Tobi’s i Leifsgade. Og lige så længe har Tobias Faber drevet cafeen.

Starten var dengang, hvor det var nærmest umuligt at opdrive en kop lækker kaffe og endnu sværere at få lidt lækkert sødt til. Det lavede Tobias Faber om på, da han diskede op med kaffe fra Riccos og brød fra Lagkagehuset. Siden er der mildest talt kommet konkurrence, og derfor har det også været tid til at supplere udvalget med vine og et menukort med enkle retter – og så i øvrigt renovere cafeen fra inderst til yderst.

”Coronaen kom og lukkede det hele ned. Og så var der jo pludselig tid til at tænke lidt over alle projekterne, som man havde gået og puslet lidt med oppe i hovedet gennem noget tid. Og eftersom coronaen jo satte en effektiv stopper for hverdagen, så blev der jo masser af tid til at tænke tanker”, fortæller Tobias Faber, der har budt Havnefrontens udsendte på kaffe, fordi han gerne vil fortælle om den genåbnede cafe og de tanker, han gør sig – også om fremtiden.

 

Gennemført renovering

”Der er heldigvis masser af steder, hvor man kan få sig en god kop kaffe og noget godt brød. Blandt andet hos os. Men fremover skal man også kunne få et godt glas vin – af det jeg kalder ’et godt glas vin’ og en let anretning”, fortæller Tobias.

Han vil have omdannet noget af kælderen til vinkælder og så på sigt servere ”dagens eller ugens ret”. Indtil videre er det med et mindre – men spændende – udvalg af vine og det kendte cafe-kort.

”Foreløbig har vi fået overstået renoveringen. Der er både lydabsorberende gulv i stedet for det gamle linoleum, ny svag lyserød farve på væggene, pistaciegrøn på bordene – begge dele i pastelfarver, akustikplader i loftet, lysdæmpning i alle lamperne, franske caféborde og stole med tæt på samme pistaciegrønne farve. Et kæmpe projekt. Også fordi jeg har lavet det hele selv”, fortæller Tobias.

Udenfor er der også sket noget. Der er kommet et lækkert udendørs hjørne med grønne træer og planter.

”Det har jeg så ikke lavet selv. Det er kommunens entreprenør, som har skabt det lille hjørne med en kommunalbænk og det hele. De har snuppet mine store krukker og sat dem helt ud. De spurgte selvfølgelig først. Men jeg synes faktisk, at det ser super godt ud”, siger Tobias, der også har fået ros af de lokale for både design og det lækre nye hjørne.

”Det sidste skal de nok rose kommunen for at have lavet. Men det er da mine krukker, de har lånt”, siger Tobias med et smil. Han har tænkt sig, at lave det grønne hjørne på Bryggen og kommunen kan bare fortsætte med at låne krukkerne.

 

Vine og lette retter

I øjeblikket er han ved at pusle det kommende menukort på plads. Og vinkortet skal også helt på plads, inden han annoncerer aftenåbent med lette retter.

”I øjeblikket er det rigtig svært at få medarbejdere til køkkenet, så vi bruger tiden på at finpudse vores tanker og ideer – og så tager vi det i det tempo, hvor vi kan følge med”, siger Tobias, der vil gå efter et menukort med hjemmelavet brød og dagens ret som veksler efter årstiden.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*