Møllers Hjemmebag overvejer ny bog med opskrifter

Niels Møller med sin og Pernilles søn August på armen i den daværende butik på Engholmene. Foto: Mikkel Bækgaard / Havnefronten.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på email
Del på print

Af Jesper Schou Hansen

 

Niels Møller fik stor succes med sit hjemmebag, som han i første omgang solgte fra en lille bod uden for sin daværende altan på Teglholmen. Senere kom en brødcykel til – og så blev han et kendt ansigt fra Islands Brygge over Kødbyen til Teglholmen. Og da han og familien flyttede til Bryggen fortsatte han med at sælge til naboerne – og de, der i øvrigt ville købe.

For brødet var friskt. Hjemmebagt. Og smagte himmelsk. Og en dag var muligheden der for at åbne butik på Engholmene – og den greb Niels og hans bedre halvdel, Pernille, der gav en hånd med overalt. Særligt med lækre billeder og formidling af Møllers historie på sociale medier.

Så fra den 13. juni 2021 var Niels pludselig indehaver af sin egen lille butik på hjørnet af Engholmene. Opbygget på rekordtid. Af en autodidakt bager,der egentlig er uddannet pædagog.

Men alt har en pris, og Niels’ egen tilgang til kvalitet kostede også dyrt. For døgnet har kun 24 timer, og det er nok 5-6 timer for lidt, hvis man vil nå alt det, som Niels gerne ville. Så i slutningen af marts lukkede han butikken for sidste gang – og rundt regnet samtidig fik han fem hjerter i Politiken.

 

Fra Bryggen til Jylland

”Vi har det godt i dag. Vi er flyttet retur til det jyske, hvor jeg har mine rødder – og jeg har stadig lige så stor passion for at lave godt brød. Og jeg går stadig og tænker over, hvad næste skridt skal være”, fortæller Niels, der i øjeblikket hjemmepasser deres søn, mens Pernille er i fuld gang med sin højsæson som professional bryllupsfotograf.

Hvad det bliver til med brød, tænker han stadig over. For han har prøvet det meste. Og han har mod på at prøve mere. Det skal nok bare udføres på en måde, så døgnets timer ikke igen slipper op.

 

Måske kommer vi igen

”Jeg går og overvejer, om det mon skal være en bog med opskrifter på godt hjemmebag. Det var jo Bedstes opskrifter, som vi gik og justerede på – og det har aldrig været nogen hemmelighed, hvordan vi lavede brødet. Alle, der ville høre om opskrifterne, fortalte vi det til”, siger Niels, der også dermed får understreget en for ham vigtig pointe – nemlig at det handler om at udbrede det gode brød.

”Jeg har kun lige løseligt snakket med et forlag. Men der er ikke noget konkret. Men det er godt at gå og drømme og tænke lidt over gode ideer”, siger Niels Møller til Lokalavisen Havnefronten. Han fortæller også, at det trækker lidt med København igen.

”Vi har mange gode venner i byen – og i de her dage er jeg på besøg. Jeg kan godt mærke, at København kan noget. Måske kommer vi igen”, siger Niels Møller.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*